Levron markasının Ticaret Müdürü Hasan Ekiz, “TUBİTAK ile birlikte 2009 yılında geliştirmeye başladığımız Silika Aerogeli, Levron markası adı altında üretimini gerçekleştirmekteyiz. Dünyada firmamız haricinde aerogel üretimi yapan yalnızca iki firma var. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 6 bin metrekare kapalı alanda yer alan fabrikamızda üretim yapıyoruz. Üretimde kullandığımız tüm makine ve ekipmanlarımız yerli ve millidir. T.C. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından teknolojik ürün belgesine sahip olan Levron Silika Aerogel günlük 500 Kg üretim kapasitesine sahiptir. Aynı zamanda günlük 300 metrekare Levron Silika Aerogel enjekte edilmiş cam yünü keçe üretimi kapasitemiz bulunmaktadır.” dedi.

Aerogelin bu ve önümüzdeki yüz yılın en iyi katı yalıtım malzemesi olduğunu vurgulayan Ekiz; ısı, ses, su ve yangın olmak üzere dört yalıtımı tek bir ürünle yani Levron Silika Aerogel ile sağlanabildiğinin altını çiziyor. Su yalıtımında yüzey temas açısının 165 derece olması sebebiyle Levron Silika Aerogelin asla su ile muhatap olmayacağını, Levron Silika Aerogel ile yüzde 70’lere varan enerji tasarrufu sağlanabildiğini ifade eden Ekiz, “Sesi sönümleme oranı yüzde 68’lerdedir.-200 ile +1200 dereceye dayanıklı Levron Silika Aerogel mükemmel bir yangın bariyeri görevi görmektedir. Toplu yaşam alanlarında, yapılarda, sanayide yangın yalıtımının sağlanması iş güvenliği için çok önemlidir. Özellikle proses ve tesis güvenliği açısından yangın yalıtımının maksimum seviyede yapılması gerekmektedir. Enerji ithal eden Türkiye için enerji verimliliği oldukça önemlidir. Nitekim enerjinin yüzde 40’ı binalarda tüketiliyor. Bu durumda binalarda ısı yalıtımının doğru yapılması gerekiyor.” diye konuştu. 

Levron Silika Aerogel’in en önemli avantajlarından birinin yangına karşı A1 sınıfı tam mukavemet sağlaması olduğunu ifade eden Ekiz, yanıcı ve parlayıcı depoların bulunduğu tesislerin Levron Silika Aerojelle yalıtılırsa, büyük faciaların önüne geçilebileceğinin altını çiziyor. Ekiz, Levron Silika Aerojelli keçe ile yalıtımın yapıldığı tesislerde, olası bir yangın durumunda alevlerin ortama bulaşmasının mümkün olmadığını aktarıyor.