İnşaat malzemeleri sektörü son zamanlarda yurt dışında önemli adımlar atıyor. Nitekim Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Ekim ayı sonuçlarına göre inşaat malzemeleri sanayisi, Ekim ayı performansıyla dış ticarette yeni rekorlara imza attı. Yılın ilk 10 aylık döneminde inşaat malzemeleri sanayisinin ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artarak 17 milyar dolar oldu. Firmaların 2019 yılı hedeflerinin başında da ihracat ağlarını arttırmak var. Öncelikli hedef pazar ise Avrupa ülkeleri. Öte yandan yurt içinde ise markalı konut projeleri ile yapı malzemeleri sektörü hem fonksiyon hem de tasarım açısından sistemlerini daha avantajlı kılacak çalışmalara devam ediyor. Yeni projelerin değerini arttıran en önemli ögelerden biri hiç kuşkusuz yapı malzemeleri. Zira yeni sayımızda kapağımızda yer verdiğimiz Sinpaş Finans Şehir projesi dış cephe tasarımıyla dikkatleri çekiyor. Tuğla kaplı dış cephe tasarımıyla öne çıkan projeyi, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik ve Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı/Satış Ayla Nihal Genç’ten dinledik. 

Türkiye pazarına Omran İnşaat olarak giren Omran Holding, Afganistan’daki başarısını Türkiye’de lüks inşaat projeleriyle sürdürecek. Kasr-ı Âlâ Çengelköy ile ismini duyuran Omran İnşaat’ın Genel Müdürü Ergin Bayram ise bu sayımızın konukları arasında. Yeni projelerini de hayata geçireceklerini ve başlangıç için öngördükleri yatırım tutarının 700 milyon TL civarında olduğunu açıklayan Bayram ile çalışmalarını konuştuk.

Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi’nin torunu Hasan Yüksel Aysalar (18) geçirdiği rahatsızlık sonucu geçtiğimiz günlerde vefat etmiş bulunuyor. İş dünyasının sevilen ismi Hasan Bey’e ve ailesine başsağlığı dileriz.