1976 yılında Osman Sağlam tarafından kurulduğu günden bu yana mobilya sektöründe olan Albox Mobilya, inovatif tasarımları ve kapasite artırıcı yatırımlarıyla gündeme geliyor.

Üretim kapasitesinin yüzde 45’ini konut mobilyalarının, yüzde 30’unu otel mobilyalarının ve yüzde 25’ini özel üretim ofis mobilyalarının oluşturduğu Albox, üretim gücünü geliştirmek ve otomasyon vasıtasıyla iş kalitesini artırmak için üretim parkuruna 2023 yılı başında yeni makineleri dahil etti.

YATIRIMIYLA ÜRETİM KAPASİTESİNİ YÜZDE 35 ARTIRDI

5 yıllık yatırım planları dahilinde makine parkurunu 2023 yılında yenilediklerini, kapasite artışını doğrudan etkileyecek makine alımları yaparak kapasitelerini yüzde 35 artıracak yatırımlar yaptıklarını söyleyen Albox Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Sağlam, 2023 yılında üretim kapasitesinin yüzde 65'inin ihracata katkı sağladığını söylerken, 2023 yılının makine parkurunun yenilenmesiyle doğrudan kapasite artışına etki eden bir yıl olduğunu ifade etti.

150 MİLYON TL'LİK YENİ FABRİKA YATIRIMI

2022 yılında toplam cirolarının içindeki ihracat payının yüzde 45 oranında olduğunu ve 2023 yılındaki tüm olumsuz atmosfere rağmen ihracatlarını bir önceki yıla oranla yüzde 20 artışla kapattıklarını söyleyen Sağlam, Mobilya İhtisas OSB'de yeni bir fabrika yatırımına da başlama kararı aldıklarını söyledi. Yeni fabrika kurulumu için ise başlangıç olarak yaklaşık 150 milyon TL’lik bir yatırımda bulunmayı ön gördüklerini aktardı.

MOBİLYANIN YEŞİL İNOVASYONU

Naturline Ceviz 1

Elektroliz Kontrolünde Endüstriyel Yapay Zeka Testlerini Başarıyla Tamamladı Elektroliz Kontrolünde Endüstriyel Yapay Zeka Testlerini Başarıyla Tamamladı

Engellilere yönelik mutfak tasarımından 300 dereceye kadar yanmayan tezgaha ve Yeşil Mutfak konseptine kadar birçok farklı sürdürülebilir ve topluma duyarlı tasarımı ile teknolojiyi harmanlayan Albox'ın geri dönüşüme destek amacıyla geliştirdiği SEED ya da diğer bir adıyla “Yeşil Mutfak”, kendi biyolojik döngüsünü sağlayarak bitki yetiştiren ve oluşan bitki atıklarıyla gübresini oluşturan ardından bir sonraki bitki yetiştirme döngüsünü sağlayan bir sistemle geleceğe ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor. Yine mutfağa yerleştirdiği geri dönüşüm makinesiyle Albox, gıda atıklarını komposta ya da hayvan mamasına dönüşüyor.

ATIKLARIN 24 SAAT İÇİNDE KOMPOST OLMASINI SAĞLIYOR

Albox Mobilya olarak globalleşme stratejileri doğrultusunda marka bilinirliği arttıracak çalışmalara yöneldiklerini ve Afrika, Avrupa ve Amerika pazarlarındaki tüketici reflekslerine göre ürün geliştirmeye başladıklarını söyleyen Sağlam şöyle konuştu: "Pazardaki yerel tasarımcılarla markamıza özel tasarımlar geliştirmek için iş birlikleri yaptık. İtalya merkezli bir tasarım firmasıyla iş birliği yaparak yeni tasarım mutfak modellerimizle Avrupa ve Amerika’daki fuarlara katılma kararı aldık. Bu durumun dünya tüketicisinin tercih etme önceliğini artıracağını öngörüyoruz. Bunun dışında çevre bilincini sürdürülebilir kılmak adına mutfaklarımıza kompost makinelerini yerleştirerek atıkların 24 saat içinde kompost olmasını sağlayarak doğaya katkı sunuyoruz. Bu mutfağımızın hem ülkemizde hem de Avrupa’da büyük ses getireceğini düşünüyoruz." 

2024 YILINDA YATIRIMLARINA DEVAM EDECEK

2024 yılı hedeflerine ilişkin de konuşan Sağlam, gelişen ve yapay zeka ile değişen dünyada, tüketicilerin yeni reflekslerine göre ürün üretmek için AR-GE becerilerini geliştirmeye devam edeceklerine dikkat çekerek, "Yapay zekanın içinde olduğu, kendi bitkisini yetiştiren, yetiştirdiği bitkiyi tüketen yiyecek artıklarından kompostu yapan ve bu döngüde sıfır atık becerisiyle insan hayatına katkı sağlayan yeni mutfak kültürünü oluşturduğumuz Xseed mutfağımızla, dünya tüketicisine hizmet etmeye devam eden bir firma olarak, 2024 yılında da gelişimimize ve yatırımlarımıza devam edeceğiz." dedi.

Editör: Ayşete Yavaş