Honeywell, Türkiye'deki 30. yılını kutluyor. Yüzyılı aşkın bir süredir endüstrilerin en büyük zorluklarını çözmeye yönelik yenilikçi teknolojiler sunan şirket, 2021 Ar-Ge harcamalarının yaklaşık yüzde 60'ını müşterileri için çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ESG) sonuçlarını iyileştiren çözümlere ayırdı. Honeywell’in çalıştığı ana konular arasında bataryalı enerji depolama sistemleri, sürdürülebilir havacılık yakıtı, hidrojen üretimi ve kullanımı teknolojileri, karbon yakalama ve saklama teknolojileri, düşük küresel ısınma potansiyelli soğutucu gazlar, plastiğin kimyasal geri dönüşümü teknolojileri yer alıyor.

EKONOMİYE DEĞER KATIYOR

Honeywell Türkiye, bugün İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ofislerinde 250'den fazla çalışanıyla ekonomiye değer katmaya devam ediyor. Honeywell İstanbul ofisi, Türkiye'deki müşteriler için güvenilir bir iş ortağı olmasının yanı sıra Türkiye, İsrail ve Orta Asya Bölgesi'nin idari merkezi olarak da hizmet veriyor. Aynı zamanda şirketin stratejik öneme sahip toplam on bir ülkedeki faaliyetlerini koordine ediyor.

Honeywell Türkiye, İsrail ve Orta Asya Başkanı Uygar Doyuran, Türkiye'nin önde gelen pek çok kurum ve şirketinin, Honeywell'in teknolojik ve teknik desteğiyle tüm dünyada rekabet avantajı elde ettiğini vurgulayarak son 30 yılda Türkiye’deki iş ortaklarına, müşterilerine ve Türkiye ekonomisine katkı sunmaktan ve ülkemizin dijital dönüşüm yolculuğuna destek olmaktan gurur duyduklarını vurguladı. Türkiye'nin havacılık sektöründeki büyüme potansiyeline ve Honeywell'in alanında önde gelen iş ortaklarına verdiği desteğe dikkat çeken Doyuran , "Ülkemizdeki havayolu şirketleri son birkaç yıldır istikrarlı bir şekilde büyüyor ve önlerinde halen muazzam bir büyüme fırsatı var. Hâlihazırda birçok farklı destinasyona uçuyorlar ve kendi kategorilerinde en iyi hizmeti rekabetçi fiyatlarla sunuyorlar. Ayrıca turizm, Türkiye'nin en güçlü sektörlerinden biri hâline geldi ve ülke olarak tüm havayolları için çok önemli bir küresel aktarma merkeziyiz. Türk Hava Yolları, Pegasus ve Sun Express gibi büyük sivil havacılık müşterilerimiz çok büyük oranda Honeywell ürün ve hizmetlerini kullanıyor. Örneğin, en büyük müşterilerimizden biri olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. bizim hem çözüm ortağımız hem de küresel "Honeywell kanal ortağı" lisansına sahip. Bu lisans, Honeywell adına tüm havayollarına hizmet vermelerini sağlıyor. Havacılık sektörüne yaptığımız katkılardan gurur duyuyoruz ve iş ortaklarımızı hızlı büyüme ve küresel rekabet avantajı sağlayan stratejik alanlarda desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İLK TİCARİ ATIK PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ KURULACAK

Tüpraş, Socar, TANAP, Şişecam, Erdemir, Botaş, İstanbul Havalimanı ve Biotrend Enerji gibi büyük şirketler Honeywell'in Türkiye'deki kurumsal müşterileri arasında yer alıyor. Honeywell, bu şirketlere operasyonlarının emniyetini, güvenliğini, üretkenliğini ve verimliliğini en üst seviyeye çıkarmaya yardımcı olmak için tasarlanmış en son teknolojileri sağlıyor. "Tüpraş tarafından kullanılan Honeywell Ecofining™ teknolojisi oldukça önemli çünkü atık ham maddelerden elde edilen yenilenebilir yakıtlar, petrol endüstrisinde karbon ayak izinin azaltılması ve mevzuata uygunluğun sağlanmasının anahtarı” diyen Uygar Doyuran, bu sayede Tüpraş'ın Türkiye’deki en büyük Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı tedarikçisi olmasının sağlanacağın dile getirdi. Doyuran şöyle devam etti: “Honeywell olarak öncülüğünü yaptığımız bu teknolojiyi ülkemizde ilk kez Tüpraş ile birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hatta bu iş birliği ile bu yıl AmCham tarafından verilen 'I AmChamPion Sürdürülebilirlik Ödülü'nü de kazandığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bir diğer çarpıcı örneğimiz ise Biotrend Enerji. Şirket, Honeywell'in UpCycle™ Process Teknolojisini kullanarak Türkiye'nin ilk ticari atık plastik geri dönüşüm tesisini kurmayı planlıyor. Tesis, Honeywell teknolojisini kullanarak yılda 60 bin metrik ton karışık atık plastiği Honeywell Geri Dönüştürülmüş Polimer Ham Maddesine dönüştürme kapasitesine sahip olacak. Ege bölgesinde kurulacak olan tesisin atık plastikleri yüzde 90’a[1],[2] varan oranlarda geri dönüştürmesi mümkün olacak.”

KARBON NÖTR OLMAYI HEDEFLİYOR

Honeywell, geçtiğimiz günlerde Çevresel Sürdürülebilirlik Endeksini duyurdu. Söz konusu endeks, iklim değişikliğinin önlenmesi ve küresel sürdürülebilirlik çalışmalarına ilişkin temel eğilimlerin göstergesi olma niteliğini taşıyor. Şirket ayrıca, enerji tasarrufu projelerine daha fazla yatırım yaparak, tesislerinde ve araç filosunda yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişi hedefliyor. Honeywell ayrıca, sermaye iyileştirme projelerinin tamamlanması ve gerektiğinde güvenilir karbon kredilerinin kullanılmasıyla 2035 yılına kadar faaliyetlerinde ve tesislerinde karbon nötr olma taahhüdünde bulundu. Bu taahhüt, şirketin operasyonlarının ve tesislerinin sera gazı yoğunluğunu ciddi ölçüde azaltma konusundaki geçmişinin yanı sıra, müşterilerinin çevresel ve toplumsal hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan onlarca yıllık inovasyon tecrübesine dayanıyor. Honeywell'in yeni ürünleri için Ar-Ge yatırımlarının yaklaşık yüzde 60'ı, müşterilerinin çevresel ve toplumsal sonuçlarını iyileştiren ürünlere yönelik.

Doyuran, Honeywell'in karbondan arındırma ve sürdürülebilirlik taahhüdüne ilişkin olarak ise şunları söyledi: “Sürdürülebilirlik taahhüdü aslında bizim için bir sözün çok ötesinde. Hatta bizim temel çalışma anlayışımız bile diyebiliriz. Sürdürülebilirliği, çevreyi dönüştürmeye ve müşterilerimizi sürdürülebilirlik hedeflerine ulaştırmaya yardımcı olabilecek mevcut teknolojileri daha da geliştirmek, üretmek ve ticarileştirmek için temel bir iş hedefi olarak görüyoruz. Tüm teknolojilerimiz, dünyamızı daha akıllı, daha güvenli ve daha sürdürülebilir hâle getirebilmek için geliştiriliyor. Uçakların, binaların, üretim tesislerinin, tedarik zincirlerinin ve çalışanların daha bağlantılı hâle gelmesine yardımcı oluyor.”

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR