Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, açılış yapmak için geldiği Karaman'da firmaları ziyaret etti. Bu kapsamda Karaman OSB'de bulunan otomasyon firması White Rose’u da ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Varank, firmanın ürettiği elektrik oto şarj cihazını inceledi.

"ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN YAYGINLAŞTIRILMASINDA KULLANACAK ÜRÜNLERDEN"

Yüksek hızlı şarj istasyonunun yüzde 52 yerlilik oranına sahip olduğunu kaydeden Varank, firmanın ürününün yerli malı belgesi alabilecek ve elektrikli araçların yaygınlaştırılması için kurulacak yüksek hızlı elektrikli şarj istasyonlarından biri olabileceğine işaret etti.

"ANADOLU SERMAYESİNE VE ÜRETİM GÜCÜNE İNANIYORUZ"

Ziyareti hakkında açıklamalar yapan Bakan Varank, Karaman'ın aslında tarımdaki güçlü varlığı ve buna bağlı olarak tarımsal sanayisi ile bilindiğini dile getiren Varank, ancak ilde faaliyet gösteren ve farklı sektörlere hizmet veren makina imalatçılarının da Türkiye'nin gururu olmaya devam ettiğini söyledi.

Firmanın ürettiği yüksek hızlı şarj istasyonunun yüzde 52 yerliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Varank, "Yani yerli malı belgesi alabilecek ve önümüzdeki dönemde elektrikli araçların yaygınlaştırılması için Türkiye'de kurulacak yüksek hızda elektrikli şarj istasyonlarından bir tanesi olabilecek bir ürün. Biz Anadolu sermayesine ve üretim gücüne gerçekten inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

"EKONOMİMİZE KATKISINI DAHA İLERİYE TAŞIYACAKTIR"

Bakan Varank, Yozgat dediklerinde burun kıvıranların, Karaman dediklerinde dudak bükenlerin aslında Anadolu sanayisinin neler yapabildiklerini görmesi gerektiğinin altını çizdi.

Firmaya teşekkürlerine ileten Varank, "Bugün Karamanda gördüklerimiz Karamanın başardıkları tüm ülkemiz için mutluluk verici. İnşallah Türkiye ekonomisine katkısını Karaman daha ileri noktalara taşıyacak.” dedi. (AA)