Gilead ‘in Türkiye'deki üretim yatırımının Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından dünya kamuoyu ile paylaşılmasının çok önemli olduğunu belirten Gilead Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin, şirket olarak ülkemizin kendi ilacını keşfetme ve üretme vizyonunu desteklediklerini belirtti.
Gilead'dan yapılan açıklamaya göre, Gilead'ın yerli üretim yatırımları, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi web sitesinin 'Türkiye'den Haberler' bölümünden ve 'Aylık Yatırım Bülteni' ile İngilizce olarak dünya kamuoyu ile paylaşıldı.
Türkiye'deki üretim yatırımının Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından dünya kamuoyu ile paylaşılmasının çok önemli olduğunu belirten Gilead Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin, 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı içinde ilaç alanında küresel pazardaki rekabet gücünün artırılması, değer zincirinde Türkiye'nin daha üst konuma taşınması ve yerel üretim oranının artırılmasının hedeflenmiş olduğunu belirtti.
Gilead olarak bu vizyonu 3 yıl önce politikaları içine almış ve çalışmalara başlamış olduklarını ifade eden Girgin, bu doğrultuda Pharmactive İlaç ile geçen yıl önemli bir iş birliği yaptıklarını hatırlattı. Girgin, patent süreleri devam eden hepatit B ve HIV ilaçlarını 2021 yılı itibarıyla Türkiye'de üretecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını da belirtti.

250 MİLYON DOLARLIK İTHALATIN ÖNÜNÜN KESİLMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından paylaşılan metinde Gilead’ın yatırımlarıyla ilgili; “Yeni tedavilerin de yerli olarak üretilmesinin temelini atan bu yatırım sayesinde önümüzdeki 4 yılda toplam 250 milyon dolarlık ilaç ithalatının da önünün kesilmesi öngörülmektedir.” İfadelerine yer verildi. (AA)