İSTANBUL (AA) - Yeni Peugeot SUV 2008, 29 Ocak itibariyle Türkiye yollarında olacak.

Yeni Peugeot 2008’in basın tanıtımı İstanbul, Kemer Country Orman Evi'nde düzenlendi. Önceki nesli ile tüm dünyada yaklaşık 1,2 milyon adetlik bir satışa ulaşan Peugeot SUV 2008 çok daha güçlü tasarımı ile Türkiye’deki tüketicilerin beğenisine 29 Ocak tarihinde sunulacak.

Modern otomobil teknolojilerinin tüm ihtiyaçlarını bünyesinde barındıran yeni SUV 2008, Peugeot markasının sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimini bünyesinde barındırırken, yeni nesil Peugeot i-Cockpit 3D ile fark  yaratacak.

Pazara iddialı bir şekilde giriş yapmayı hedefleye yeni SUV 2008’in benzinli ve dizel motor seçenekleri bulunacak. Aracın fiyatı ise satışa sunulduğu gün belli olacak. Marka, 2020'nin son çeyreğinde de yeni 208’i tüketicilerin beğenisine sunacak.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, toplantı sırasında yapmış olduğu konuşmada, "2019 yılı otomotiv sektörü için oldukça zorlu geçti. Pazardaki tüm olumsuzluklara rağmen, temkinli iyimserliğimizi koruduk, pazarı doğru tahmin ettik ve isabetli planlama yaptık. Gösterdiğimiz performansla pazar payımızı bir önceki yıla göre 1,2 puan artırdık. Müşteri memnuniyetini tüm süreçlerin merkezinde tuttuk. Operasyonel verimliliğe odaklandık, bayi teşkilatımızı güçlendirmeye ve geliştirmeye devam ettik. Etkin planlama ve yenilenen ürün gamı başarımızda önemli rol oynadı." şeklinde konuştu.

2020 senesinde toplam pazarın 600 bin olacağını tahmin ettiklerini ancak 700 binlik pazar talebine cevap verecek planlamaları bulunduğunu belirten Anaç, "Müşteri deneyimi, bayi ağının gelişimi, stratejik ürün planlama ve operasyonel mükemmeliyet bu sene de en çok önem verdiğimiz konular olacak." dedi..
 

önemli rol oynadı.