İSTANBUL (AA) - Türkiye Finans Katılım Bankası, Tekirdağlı esnaf ve sanatkarların ekonomik kalkınmalarına destek olmak maksadıyla Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Tekirdağ ESOB) ile bir  protokol imzaladı.

Türkiye Finans Katılım Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, ülke ekonomisi için son derece büyük bir  öneme sahip olan işletmelerin katma değerlerine devam etmleri maksadıyla banka, Türkiye'nin farklı bölgelerinde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile yaptığı iş birliklerini sürdürüyor.

Bu bağlamda banka, kayıtlı 35 bin üyesi bulunan Tekirdağ ESOB ile düşük maliyetli finansman ve bankacılık hizmetlerini içeren bir protokol gerçekleştirdi.

Protokol kapsamında Türkiye Finans Katılım Bankası, Tekirdağ'daki esnaf ve sanatkarlara kurumsal finansman desteği ile avantajlı bankacılık hizmetleri verilecek, Tekirdağ ESOB üyelerine açılan yeni katılım hesaplarında da ek avantajlı paylaşım puanları uygulanacak.

Üyelerin mal ve hizmet alımlarını fonlamak amacıyla da kurumsal finansman ve leasing desteği sağlayacak olan banka ayrıca oda üyelerinin bireysel ihtiyaçlarının finanse edilmesi maksadıyla avantajlı fiyatlardan yararlanmasını sağlayacak Türkiye Finans, üyelerinden 3 ay süresince hesap işletim ücreti ile kurumsal internet şubesi üzerinden yapacakları EFT ve havale işlemlerinden ücret almayacak.

Üyeler, ilk 3 ay süresince takasa verecekleri çekler için de herhangi bir ücret vermeyecek.