MELBOURNE (AA) –Avustralya’nın Sydney ve Melbourne kentlerine gerçekleştirilen ticari ziyarette heyet başkanlığı görevini yürüten Ankara Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (MEPEX) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Ceceli, Türk ürünlerinin Avustralya pazarında mutlaka iyi bir yer alacağını düşündüklerini dile getirdi.

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren MEPEX, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığının desteği, Melbourne ve Sydney Ticaret Ataşeliklerinin katkısıyla Avustralya’da sektör temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Her iki kentte sektör temsilcileriyle buluşan ve 9 firma ile 12 iş adamından oluşan ticaret heyeti, Türk ürünlerinin Avustralya’ya ihracatının yolunu açacak temaslar gerçekleştirdi.

Avustralya’daki yaklaşık 30 firmayla yapılan görüşmeleri AA muhabirine değerlendiren Ceceli, temasların oldukça verimli geçtiğini belirti.

Temasa geçilen firma sayısının fazla olmasının iyi sonuçlara da vesile olacağını anımsatan Ceceli, ‘‘Avustralya ithalatçı ve sanayinin fazla gelişmediği bir ülke. Dolayısıyla o ithalat pazarında Türk ürünlerinin de mutlaka iyi bir yer alacağını düşünüyoruz. Şu anda Çin’in bir hakimiyeti gözüküyor pazarda ama biz dünyanın her yerinde Çin’in ürünleriyle, Çinli firmalarla rekabet eden yapıya sahibiz. Buna göre de iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.’’ şeklinde konuştu.

Avustralya’daki temaslarını yarın da devam ettirmesi beklenen sektörel ticaret heyeti, 1 Kasım Cuma günü Yeni Zelanda’ya doğru yola çıkacak.