ANKARA (AA) - Brexit süreci ister anlaşmalı ister anlaşmasız olsun, bizim ticari ilişkilerimize ne şeklide katkı sağlayabilirsek o yönde çalışacağız şeklinde konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, beklentilerinin anlaşmalı Brexit yönünde olduğunu belirterek. böyle olması halinde herkes için çok daha rahat olacağını söyledi. 

TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen Türkiye - Birleşik Krallık Ticari İlişkilerinin Geleceği Toplantısı, Ticaret Bakanı Pekcan, İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve iki ülke bürokratlar ile iş insanlarının katılımıyla  yapıldı.

Toplantının açılışında konuşmasında söz alan Pekcan, Fox ile sabah kahvaltısında  bir araya geldiklerini belirterek, iki ülke arasındaki ikili ticaret ve yatırım ilişkilerinin yanı sıra iş birliği olanaklarına yönelik istişarelerde bulunduklarını söyledi..

Öğleden sonra da kendisi ile Türkiye ve İngiltere için önemli diğer konuları konuşmak üzere buluşacaklarını belirten Pekcan, Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilerin son köklü bir tarihe dayandığını hatırlattı.

Avrupa'nın her iki ucunda stratejik önem arz eden iki dinamik ekonominin, bölgede stratejik çıkarlarının her zaman birbiri ile uyumlu olduğuna işaret eden Pekcan, ki büyük ekonomi ile kültürün mirasçıları olarak mevcut ilişkileri geliştirerek  devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin bilhassa son 15 senede, ekonomisine büyük dinamizm kazandırdığını, senelik ihracatını 168 milyar dolara, hizmet ihracatını ise 48,6 milyar dolara çıkardığının altını çizen Pekcan,  mevcut yatırımlarında da gerek iş ortağı gerek vizyon ortağı olarak İngiliz iş adamlarını da yanlarında görmek istediklerine dikkat çekti. 

Açılış konuşmalarından sonra Bakan Pekcan ile Hisarcıklıoğlu, Fox'a seramik üzerine işlenmiş Piri Reis haritası hediye etti. Açılış konuşmalarından sonraysa toplantı basına kapalı olarak devam etti..