Bilgiyi ve parayı hedef alan zararlı yazılımlar yalnızca geçtiğimiz üç yılda iki katına çıkarak 400 milyondan 800 milyona yükseldi. Bu yılın sonundaysa 1 milyara ulaşması bekleniyor. Türkiye’nin öncü antivirüs markalarından olan ESET, bu zararlı yazılımlara karşı koyacak 2019 sürüm bireysel ve kurumsal ürünlerini piyasaya sundu. ESET, yeni ürünleriyle bütün siber saldırıları engellemeye yönelik en güçlü siber savunma hattını oluşturmayı hedefliyor. Buna ek yeni güvenlik raporu sayesinde de kullanıcılarını nasıl koruduğunu gösteriyor.

Dijital sistemleri hedef alan virüslere, (truva atı, solucan, rootkit, botnet, oltalama teknikleri, casus yazılımlar ve şifre-fidye programları) karşı kendi yazılımlarıyla mücadele eden yeni ESET 2019 dijital güvenlik ürünleri, İstanbul Mövenpick Oteli’nde düzenlenen basın toplantısıyla kullanıcılarına duyuruldu. Basın toplantıda ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal ve ESET Dağıtıcı ve Saha Grup Müdürü Hakan Ünlü geliştirdikleri yenilikleri anlattı.

Bireysel Siber Savunma

2018’de phishing (olta) atakları ve fidye yazılımlar olağan dışı artış göstermişti. Kullanıcıların sistem gücünü ele geçirerek gerçekleştirilen kripto para madenciliği ise 2018’in ilk yarısında dünyanın en sık maruz kalınan siber tehdidi oldu. Yenilenen ESET NOD32 Antivirus’ün dışında ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium ile ESET Multi-Device Security yazılımları, bu ve buna benzer diğer tüm kompleks saldırılara, çok katmanlı ve yenilenen teknolojileriyle çözüm sunuyor.

Kripto para cüzdanları da koruma altında

İniş çıkışlı bir seyir izlese de çeşitli kestirimler, kripto para pazarının yakın dönemde 1 trilyon doları bulacağı öngörülmekte. Bu yükselen hacim gücü de siber suçluların ilgisini çekiyor. ESET, daha 2015’te internet üzerinden güvenli finansal işlemler için “Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması”nı kullanıcılarına sunmuştu. Buna şimdi kripto para cüzdanları da eklendi. ESET kullanıcıları, web tabanlı kripto para cüzdanlarına gittiklerinde ESET, sayfayı algılıyor ve yapılan tüm finansal işlemlerin güvenli ortamda olup olmadığını doğruluyor.

Güvenlik Raporu

ESET’in önemli yeniliklerinden biri olarak Security Report (Güvenlik Raporu) uygulaması göze çarpmakta. Uluslararası saldırı trafiğini gösteren bir dünya haritası sunan Güvenlik Raporu’nda kullanıcılar bu saldırılardan nasıl korunduklarını, ESET teknolojisinin hangi metotlarla zararlı yazılımlara karşılık verdiğini gösteriyor. Kullanıcı ise maruz kaldığı riskleri Güvenlik Raporu’ndan takip edebiliyor.

Kurumsal Siber Savunma

Kişisel yazılımlar ile kurumsal yapılara yönelik geliştirilen ESET Endpoint Protection’ın çözümleri de piyasaya sunuldu. ESET kurumsal siber güvenlik konusunda ESET Dynamic Threat Defense özelliğiyle ön plana çıkıyor. Etkin tehdit savunması, işletmeleri zorda bırakan sıfır gün saldırıları ve fidye yazılımları başta olmak üzere tüm tehditleri kendi cloud koruma alanında çalıştırıyor ve neredeyse anında anali