İSTANBUL (AA) – Schneider Electric, “Sürdürülebilirlik Etkisi 2018” raporunun dördüncü çeyrek sonuçlarını duyurdu. Buna göre şirket, Aralık 2018 sonu itibarıyla elde edilen 10 üzerinden 6,10’luk puanla, 2018 yılsonu için 10 üzerinden 5 olan "Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi" hedefini aştı.

Şirket, COP 21 ve 21 göstergeden oluşan Birleşmiş Milletler hedefleri doğrultusunda oluşturduğu ve "Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi" taahhütlerini her yıl dört rapor halinde kamuoyuyla paylaşıyor. 2018 yılı kümülatif sonuçlarını açıklayan şirket, hedeflediği puanların üstüne çıkarak büyük bir başarı kazandı.

Şirket, söz konusu rapora göre 6,10/10 puan ile 2018 için 5/10 hedef puanını aştı. Ayrıca 2017'ye kıyasla şirketin Enerji ve Sürdürülebilirlik Hizmetleri'nin 2018 cirosu, yüzde 13,8 artış gösterdi.
Schneider Electric’in satışlarının yüzde 45,7'lik kısmı yeni Green Premium çevre dostu etiketine sahip ürünlerinden gelirken, yeni “Global Aile İzin Politikası” kapsamında şirket çalışanlarının yüzde 75'i çalışarak özel ve iş yaşamı dengesinde küresel standartlar üzerinde haklardan faydalanabiliyor.

2018'de “Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi” kapsamındaki 21 hedef için mükemmel bir performans elde ettiklerini belirten Schneider Electric Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Gilles Vermot Desroches,"Attığımız adımlar sayesinde geçtiğimiz dönemde birçok unvana ve ödüle layık görüldük. Fortune dergisi tarafından 'Dünyanın En Beğenilen Şirketleri' arasında seçilmemiz, Çok Uluslu Şirketler kategorisinde The Circulars 2019 ödülüne layık görülmemiz, üst üste 7'inci senede Corporate Knights tarafından 'Dünyanın Sürdürülebilir En İyi 100 Şirketi' sıralamasında yer almamız ve üst üste 8'inci senede CDP Climate A listesinde yer almamız bunlardan bazıları.

Bu unvan ve ödüller bizleri, çabalarımızı sürdürmeye ve sektöre bu zorlukları aşma konusunda öncülük etmeye teşvik ediyor. Hedeflerimizi dolayısıyla daha da yukarılara çıkartmayı planlıyoruz. Bu anlamda biyolojik çeşitlilik, iklim değişikliği, sağlık ve gelişim gibi temel sorunlar üzerine eylem planlarımızı uygulamayı hızlandıracağız."