Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sanayi, martta da ekonomimizin lokomotifi olduğunu kanıtladı." cümlesiyle Mart 2021 verilerini paylaştı.

"11 AYLIK YÜKSELİŞ EĞİLİMİNİ KORUDU"

Bakan Varank, sosyal medya hesabından mart ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

 "Sanayi, martta da ekonomimizin lokomotifi olduğunu kanıtladı. Sanayi üretimi, üst üste 11 aylık yükseliş eğilimini koruyarak bir önceki aya göre yüzde 0,7 bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 16,6 artış gösterdi."

"G-20'DE ÜRETİMİNİ EN FAZLA ARTIRAN ÜLKELERDENİZ"

Bakan Varank, mart ayı verileriyle beklentilerin üzerinden bir performansa imza atan sanayi üretiminin, 2021'in ilk çeyreğinde 2020'nin ilk çeyreğine kıyasla yüzde 2,6'lık bir artış gerçekleştirdiğini kaydetti.

Varank, paylaştığı grafik ile birlikte "Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre ise yüzde 12,3 yükselişle G-20 ülkeleri arasında sanayi üretimini en çok artıran ülkelerden biri olduk." notunu düştü.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ SIRADA YER ALDI

Bakan Varank, Türkiye'de sanayi üretiminin aylık ve yıllık değişimlerinin yanı sıra G-20 ülkelerinde sanayi üretiminin ilk çeyrekte elde ettiği yıllık değişimleri gösteren grafiği de paylaştı.

Bu doğrultuda Türkiye, verisi açıklanan ülkeler arasında, Çin ve Arjantin'den sonra üçüncü sırada konumlandı.

Sanayi üretiminin 2021'in ilk çeyreğinde düşüş gösterdiği ülkeler ise; ABD, Almanya, Rusya ve Japonya oldu. (AA)