Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine kurulduğu günden beri önem veren Mercedes-Benz Türk, 2020 yılında gerçekleştirdiği 177 adet patent başvurusu ile tüm şirketler arasında Türkiye üçüncüsü oldu. Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ve Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda bulunan AR-GE Merkezleri; Avrupa Birliği’nin araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olan Horizon2020 programında projeleriyle yer alıyor.

“2020 YILINDA 93 ADET PATENT BAŞVURUSU GERÇEKLEŞTİRDİK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE Direktörü Emre Kuzucu; “Hoşdere AR-GE Merkezi, ana şirketimiz Daimler AG’nin global ağı içerisinde çok önemli bir konuma sahip. Çok farklı alanlarda yetkinliklerimiz bulunuyor. Yeni ya da mevcut otobüslerin karoseri, dış donanım ve aerodinamik hesaplamaları haricinde, iç donanım, iç aydınlatma konseptleri, dokümantasyon, elektrikli konfor sistemleri, kablo demetleri ve diyagnoz/bağlanabilirlik gibi detaylarındaki etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz dayanım ve yol testleri ile son kullanıcılara hazır hale getiriyoruz. Hoşdere AR-GE Merkezi’nde geliştirdiğimiz bu yeni teknolojiler Türkiye’deki fabrikalarımızın yanı sıra Daimler’in Mannheim, Ulm ve Ligny gibi üretim tesislerindeki araçlarında da kullanılıyor. Yalnızca 2020 yılında 93 adet patent başvurusu gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız ile hem kendi alanımızdaki liderliğimizi pekiştiriyoruz hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bu çalışmalarımızdan dolayı gurur duyuyoruz. 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası sebebiyle ülkemizde, bu alanda emeği olan herkese saygılarımızı iletiyoruz.” dedi.

“AR-GE MERKEZİ’MİZ 8,4 MİLYON AVRO YATIRIM İLE HAYATA GEÇTİ”

Konuyla ilgili açıklama yapan bir diğer isim ise Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörü Tuba Cağaloğlu Mai oldu. Cağaloğlu, “İstanbul Ar-Ge Merkezi olarak kamyonlar için genel araç konsepti, mekatronik, şasi, kabin ve hesaplamaları gerçekleştiriyoruz. Tüm dünyadaki kamyon üretim ve AR-GE merkezleri ile eşzamanlı çalışabilen merkezimizde, sanal ortamda birer “Dijital İkiz”i bulunan araçlarımızda ancak 10 yıllık yoğun kullanım sonucu gözlemlenebilecek etkileri yalnızca 1 haftalık bir süre içinde simüle edebiliyoruz. Kamyon ürün grubu özelinde üstlendiğimiz küresel ek sorumluluklarımız sebebiyle 2018 yılında 8,4 milyon avroluk yatırım ile Aksaray Kamyon Fabrikamız bünyesinde faaliyete alınan Aksaray AR-GE Merkezimiz, tüm dünyadaki Mercedes-Benz kamyonlarının tek yol testi onay merci konumunda olmayı sürdürüyor. Sanal Gerçeklik Teknolojisi ve Büyük Veri kullanımı sayesinde çok daha kesin ve verimli AR-GE süreçlerine imza atabiliyoruz. Her geçen gün arttırdığımız patent başvurusu sayımızda, 2020 yılını 84 adet yeni başvuru ile daha da ileri bir aşamaya taşıdık. Türkiye’nin mühendislik ihracatı konusundaki başarılarına katkıda bulunarak hem ülkemizin hem de Aksaray’ın konumunu kuvvetlendiriyoruz. 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında, Türkiye’nin gücüne güç katan tüm mühendislere, yazılımcılara ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlardaki çalışanlara hem markamıza hem de ülkemize olan katma değerlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.