Oyun ve espor alanında hizmet veren Next in Game firmasının hazırladığı “Global Karantina Günlerinin Oyun Dünyası Üzerindeki Etkileri” raporuna göre, Türkiye oyun pazarının 2020 yıl sonunda 1 milyar doları geçeceği öngörülüyor.

Raporda oyun pazarındaki beklentilerin arttığı, sektörün her geçen gün büyümeyi sürdürdüğüne yer verilidi.

SEKTÖRÜ TEŞVİK EDİYOR

IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, oyun geliştirmeyle ilgili girişimcilere kapsam ve ihtiyaç yönünde farklı destekler verildiğini söylerek şöyle konuştu: 

"Yazılım lisans satın alma ya da kiralama, yeni istihdam, mobil uygulama ve pazara giriş, reklam, tanıtım ve pazarlama giderleri gibi girişimcilerin oyun ve uygulama geliştirme noktasında desteğe ihtiyacı olan alanlardaki talepleri belirli bir oranda karşılanıyor. Söz konusu destek ülkemizdeki oyun ekosistemini ayakta tutuyor. Bilhassa genç girişimcilerin iş fikirlerini uygulamaya teşvik etmeleri son derece cesaretlendiriyor. Oyun geliştirme hedefi olan girişimcilere eğitim de dahil sunulan destekler konusundaki hizmetlerimizle yol gösteriyoruz" 

BİRÇOK KONUDA DESTEK VERİYOR

Sektördeki girişimcilere, personel ücretinden yazılım lisans bedeline kadar birçok konuda devlet yardımı sağlanıyor.

Ticaret Bakanlığınca verilen "Bilgisayar Oyunu-Mobil Uygulama Geliştirme Desteği" çerçevesinde, reklam, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri desteği de veriliyor.

Personel ihtiyaçları konusunda girişimcilere, istihdam edilecek maksimum iki personelin ücretleri için katkıda bulunuluyor.