KAYSERİ (AA) - Kayseri'de yapılan, Afrika ve Orta Doğu'dan gelen şirket yöneticilerinin yer aldığı, "Yabancı Alım Heyeti ile İş Görüşmeleri" programı sona erdi.

MÜSİAD Kayseri, MÜSİAD Sivas ve MÜSİAD Yozgat şubelerinin müşterek organizasyonunda,
MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Olgunharputlu, katma değerli ürünlerin önemine değindi.

ORAN Kalkınma Ajansı desteğiyle organize edilen müzakerelerde, Ticaretin artması bölge ülkeleriyle geçmişten gelen dostluk ve ticari ilişkileri anımsatan Olgunharputlu, "Kayseri iş dünyasıyla binin üzerinde iş görüşmesi yaptık. Yapılan müzakereler nihayetinde, kalıcı iş bağlantılarının temeli atılırken, satın alma anlaşmaları da gerçekleştirilirdi. Bölge ülkeleri insanlarıyla, tarihten gelen bağlarımızın da katkısıyla, dış ticarette mesafe alındı." dedi.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, kültürü ve kadim tarihi ile Kayseri'nin ticaret dünyasında önemli bir geçmişi olduğunu kaydederek, “Kayseri'de kent sınırlarını aşmış gelişmiş şirketlerimiz var. Bu şirketlerimizin de katkısıyla  bağıtlanan iş anlaşmalarıyla, Türkiye genelinde, orta uzun vadede ciddi bir destek sağlanacaktır.” dedi.

"Yabancı Alım Heyeti ile İş Görüşmeleri" Programına, Afrika ve Orta Doğu'dan gelen firma temsilcileri ile Kayserili iş adamlarının yanı sıra; Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç  ve Türkiye-Nijerya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İsmail Tamer’de iştirak etti.