NEVŞEHİR (AA) - Kadınların toplumdaki gücü hususunda toplumsal farkındalığı artırmak için "OPET Kadın Gücü Projesi"ni geçen sene faliyete geçiren OPET, istasyonlarında görev alan kadın sayısını sene sonuna kadar 3 bin 500'e çıkarmayı amaçlıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKU ortaklığında faaliyete geçirilen proje kapsamında, OPET ve Sunpet istasyonlarındaki görev alan kadınların sayısı geçen süre zarfında 2 bin 298'e ulaştı.

Projenin en başarılı olduğu illerden bir tanesi olan Kayseri ile Nevşehir'deki OPET akaryakıt istasyonlarında 29 akaryakıt satış yetkilisi, 22 market satış yetkilisi olmak üzere toplam 51 kadın çalışıyor.

Kadınların, ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmelerine destek olmayı hedefleyen projenin yaygınlaştırılması için OPET Genel Müdürlük çalışanlarından meydana gelen gönüllü bir ekip, kadın çalışanların çok olduğu istasyonları gezerek çalışan sayısının artırılması için çalışmalar yapıyor.

Bu bağlamda OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, OPET Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Zengin, OPET Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir ve OPET yöneticileri geçtiğimiz hafta Kayseri ile Nevşehir'deki istasyonlara ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye'de 1600'ün üzerindeki akaryakıt istasyonuyla yer alan OPET'in, akaryakıt istasyonlarındaki insan kaynakları süreçlerini gözden geçirerek her istasyonda en az iki kadın çalışan olmasının amaçlandığı belirtildi.

Akaryakıt satış ile market satış yetkilileri, istasyon yöneticisi, vardiya amiri, muhasebe elemanı gibi çok çeşitli pozisyonlarda kadınlara çalışma olanağı sağlayan OPET, halihazırda toplam 72 ilde kadın akaryakıt satış yetkilisi ve kadın market satış yetkilisi çalıştırıyor.