Oluklu mukavva ambalaj endüstrisi, 2020’yi bir önceki yıla göre yüzde 12 büyüme ile tamamladı.
Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği'nin (OMÜD) verilerine göre,  Türkiye’de oluklu mukavva sektörünün üretimi 2020’de 2.5 milyon ton ve 4,5 milyar metrekare seviyelerine ulaştı. Bu rakamlarla Avrupa’da 6'ncı en büyük pazar haline gelen sektör, ciro açısından yıllık 15 milyar TL’ye yaklaştı. 

AVRUPA’NIN EN HIZLI BÜYÜYEN 6’INCI PAZARI

2020’de yaşanan tüm zor koşullara rağmen yıl boyunca üretimi kesintiye uğratmadan devam ettiren sektörler arasında yer aldıklarını söyleyen OMÜD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Sükan, yılın birinci ve üçüncü çeyrekleri güçlü büyüme gösterirken, ikinci çeyrekte bunun tersine çok sert bir düşüş yaşandığını belirtti. Buna rağmen yılı yüzde 12 oranında büyüme ile tamamladıklarını vurgulayan Sükan, Türkiye oluklu mukavva sektörünün Avrupa’nın en hızlı büyüyen altıncı pazarı konumunda yer aldığına dikkat çekti.
Sektörün daha iyi noktalara taşınması için oluklu mukavvanın hammaddesi olan, atık kağıdın fiyatı ile bulunabilirliğinde bir istikrar sağlanması ve sektörün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün artması konularında iyileştirmeler yapılması gerektiğini ifade eden Sükan, diğer yandan oluklu mukavvanın üstün özelliklerinin daha iyi anlatılması, gıdayla temas eden ambalaj tarafında oluklu mukavvanın avantajlı yönlerinin ön plana çıkarılması ve gündemin bir diğer önemli konusu olan AB Yeşil Mutabakat’a hazırlıkla ilgili çalışmaları olduğunu söyledi.