Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi, nişasta bazlı şekerin insan sağlığı üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkileri Avrupa Nöropsikofarmakoloji Kongresi tarafından 6-9 Ekim 2018 tarihlerinde İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenecek olan “31. Beyin Kongresi”nde bilim dünyasından katılımcılara anlatacak.  

Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi’nden Biyolog Yeliz Taşçı hazırladığı bilgilendirme sunumunda; “Mısır şurubunun yani nişasta bazlı şekerin şeker pancarından elde edilen şekerden daha fazla fruktoz içermesi, daha ucuz ve taşınmasının daha kolay olması nedeni ile daha düşük maliyet ve daha yüksek kâr sağladığından üreticiler tarafından tercih edilmektedir. Kullanılan mısır şurubunun daha yüksek oranda fruktoz içermesinin sağlığı olumsuz yönde etkileyebileceğine dair çalışmalar bulunuyor.” dedi. Ayrıca Taşçı, mısır nişastasının kimyasal işlemlerden geçirilerek fruktoza dönüştürülmesi ile elde edilen mısır şurubunun nişasta bazlı şeker olarak bilindiğini ve yaygın olarak kullanıldığının da altını çizdi.

Dünyanın en büyük uluslararası beyin kongrelerinden biri olan Avrupa Nöropsikofarmakoloji Kongresi (ECNP), her yıl dünyadaki birçok ülkenin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Çeşitli ülkelerden bilim insanlarının katıldığı Kongre’de dünyadaki sağlık sorunlarının beyin üzerindeki etkileri araştırılıyor.