Isıtma ve enerji sektörleri firmalarından Mimsan Grup, 2020 yılının ikinci yarısında hayata geçirdiği “Mim Sanat Akademi Eğitim Merkezi” ile Malatya ilinde iş gücüne dahil olamayan kişileri nitelikli sanatkar ve ara eleman olarak yetiştiriyor.

Bugüne kadar Malatya’da hayata geçirilen en büyük istihdam projesi olan “Mim Sanat Akademi Eğitim Merkezi” ile önümüzdeki 5 yıl içerisinde Malatya’da 2500 sanatkâr ve 250 teknik uzman yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Mimsan Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Hacer İlhan Yiğit, aynı zamanda bölgedeki 100 yan sanayi kuruluşu ile de iş birliğine gittiklerini de kaydetti.

ARA ELEMAN İSTİHDAMI KONUSUNDA SIKINTILAR YAŞANIYOR

Türkiye’deki sanayicilerin, yeterli bilgi ve beceriye sahip nitelikli ara eleman istihdamı konusunda sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Yiğit, Türkiye’deki meslek yüksek okullarının, ara eleman yetiştirilmesi konusunda büyük rol üstlendiğini belirtti.

Okullarında daha çok teorik eğitim alan öğrenciler, sanayinin pratik uygulamalarından uzak yetişiyor diyen Yiğit, “Mezuniyet sonrası ise yetişmeleri zaman alıyor. Biz MİMSAN olarak “Mim Sanat Akademi Eğitim Merkezi”nde ki kursiyerlerimize iki ay süren teorik ve pratik eğitimler vererek, onları sanayinin pratik uygulamalarına hazır hale getiriyoruz. Kursiyerlerimiz, iki ayın sonunda kendi usta öğreticilerinin yanına geçerek, akademide öğrendiklerini 4 ay boyunca pratikte uygulama fırsatı buluyor. Toplam 6 ay süren eğitimin ardından kursiyerler sınava tabi tutuluyor. Sınavdan 60’ın üzerinde puan alan kursiyerler, Mimsan bünyesinde veya Malatya’da faaliyet gösteren çeşitli sanayi kuruluşlarında istihdam ediliyor.” dedi.

KALİTELİ ÜRETİM ARTACAK 

2020 yılının ikinci yarısında faaliyete geçen “Mim Sanat Akademi Eğitim Merkezi”nde bugüne kadar 50 kişilik bir montajcı ve kaynakçı kadrosu yetiştirdiklerine dikkat çeken Yiğit,  kaynak mühendisleri ve usta öğreticiler tarafından verilen eğitimlerin son teknoloji ekipmanlar ve simülatör cihazları eşliğinde gerçekleştiğini vurguladı.

Ülkemizdeki ara eleman sıkıntısının sanayinin büyümesinin önünde engel teşkil ettiğini belirten Yiğit, ”Nitelikli ara eleman yetiştirmek, kaliteli üretimi artıracak, kaliteli üretim ise ihracatı artıracak. Bu sayede hem Türkiye'de rekabetçi bir ekonomi oluşturmak mümkün hale gelecek hem de işsizliğin önüne geçilecek.”dedi.