PRİŞTİNE (AA) - Sırbistan Cumhurbaşkanı olan Aleksandar Vucic’in Türkiye'den insansız hava araçları (İHA) satın alma mevzusu ile çok yakından ilgilendiklerini açıklaması Kosova basınında büyük yankı yarattı.

Geçen ay sonunda Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirerek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya gelen Kosova Savunma Bakanı Anton Quni konuyla ilgili ülke medyasında katıldığı bir programda açıklamalar gereçkleştirdi.

Türkiye temasları kapsamında Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri'ni de bir ziyaret gerçekleştiren Quni, Türkiye’nin Sırbistan'ı oldukça gelişmiş bir askeri teknoloji ile donattığı iddialarına cevaben, "Türkiye’nin Sırbistan’a Kosov.a’dan daha yakın olduğu yönündeki açıklamalara katılmıyorum." şeklinde konuştu.

Quni, şözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de devlet sübvansiyonlarına sahip olan ve Türk hükümetinin politikalarına göre yönetilen bazı şirketler var. Bu özel şirketler, aralarında Sırbistan’ın da olduğu diğer ülkelere hizmet sunma hakkına sahiptir."

Yeterince gelişmiş bir ekonomiye sahip olması durumunda Kosova'nın da bu silahlara sahip olabileceğine dikkat çeken Quni, "Ben bu şirketleri ziyaret ettim ve gücü yetecek en gelişmiş ekonomiye sahip herkesin bu silahlara sahip olabileceğini söylüyorum." şeklinde konuştu.