"Kırışıklık Tedavisi sadece Botoks değildir, yapılacak pek çok uygulamayı öğrenelim" diyen Op. Dr. Leyla Arvas, anlatıyor.

Yüzümüz bizim ana kimliğimizdir. İnsanlarla iletişim kurarken ilk olarak yüzümüz dikkat çeker.

Yüzümüzdeki herhangi bir kırışıklık sorunu kimliğimizi de etkilemektedir. Yaşlanmalarla birlikte kolajen dengemiz gittikçe kaybolur. Kolajenin kaybolmasıyla birlikte yüz yaşlanır. Daha esnek ve ince bir cilde döner ve alın, göz, dudak çevresinde çizgiler yani kırışıklıklar oluşmaya başlar. Mimik çizgileri derinleşir ve kaybolmazlar. Ayrıca kırışıklığın tek nedeni yaşlılıkta değildir. Aşırı derece de güneş ışınlarına maruz kalmak ve mimiklerin kullanılması da yüzde kırışıklığa yol açabilir. Yaşlanmak her insanda oluşan doğal bir süreçtir, asla tamamen yok edilemez, fakat bazı tedavi yöntemleriyle yaşlılık geciktirilir. Doğru tanı ve doğru tedavi sürecinde etkili sonuçlar alabilirsiniz böylelikle yüzünüz hasar almaz ve genç bir görünümü elde edersiniz.

HANGİ BÖLGELERDE KIRIŞIKLIK OLUR?

Kaşlarımızı çatmamız, kahkaha atmamız gibi yüz mimiklerimiz başta olmak üzere kolajenini kaybetmiş ve yaşlanmaya başlamış tüm bölgelerde kırışıklık görülebilir.

Alın- Göz – Kaş Arası Kırışıklığı: Bu kırışıklık türleri her yüzde bulunan ve yüz mimiklerin oynatılmasıyla özellikle kaş çatmak ile oluşan kırışıklık türüdür. Mimik çizgileri için en ideal tedavi yöntemi Botoks yöntemidir. Yüz bölgesine uygun görülen miktarda enjekte edilir ve kasların hareketini azaltması ile kırışıklık giderilir.

Dudak Üstü Kırışıklığı: Dudak üstünde ufak ince çizgiler oluşur, bu çizgiler özellikle sigara içenlerde daha derin ve belirgindir. Bu çizgileri gidermek için Dolgu tedavisi ile beraber botoks yeterli olacaktır.

Tüm Yüz Kırışıklığı: Yüzün genelinde oluşan tüm kırışıklıklar için en ideal yöntemler lazer tedavisi ve nem dolgusu tedavisidir.

Kırışıklık Tedavisine Başlamadan Önce;
Kırışıklık tedavisine başlamadan önce hastanın yaşı, ihtiyaç olduğu tedavi yöntemi ve tedavi sürecinde yapılacak tüm işlemler tespit edilmeli.

Kırışıklık Tedavisi Olarak Botoks;
Botoks dünya üzerinde en çok yaptırılan bir işlemdir. Bunun nedeni ise etkili ve hızlı sonuç, uygun fiyat, kalıcılıktır. Yeterli miktarlarda yapılması dahilinde sanki botoks yapılmamış gibi doğal görünür. Enjekte edilen kasların kasılmasını engeller ve buda özellikle mimiklerin neden olduğu çizgi oluşumunu engeller. 10 dakika gibi kısa bir sürede tedavi biter ve günlük yaşamınızı hemen geri dönebilirsiniz. Tedavi birkaç gün sonra etkisini gösterecektir.

Kırışıklık Tedavisi Olarak Dolgu;
Uzun ve derin kırışıklık çizgilerini ve dudak çevresinde yer alan çizgileri yok etmek ve üstünü doldurmak için uygulanır. Dolgunun içinde yer alan hyaluronik asit ciltte de yer alan doğal bir mineral olduğu için cilde zararı yoktur, tam aksine cildi yeniler ve kırışıklıkları hızlıca yok eder. Lokal anestezi kremi ile yüz uyuşturulur ve 15 ile 30 dakika arasında işlem gerçekleşir. Dolgu yapılacak bölgeler için ince uçlu enjeksiyon iğneleri kullanılır. 12 ile 18 ay arası dolgu etkisini gösterir ama etki bitince yeniden dolgu yaptırabilirsiniz.

Kırışıklık Tedavisi Olarak Mezoterapi;
Yüzün daha da gençleşmesi ve doğallığını yeniden kazanması için deri altına enjekte edilen bir mikroenjeksiyon uygulamasıdır. Genç bir cildin içinde bulunan başta hyaluronik asit başta olmak üzere tüm mineralleri bünyesinde barındırır. Mezoterapi uygulamasının hemen ardından cilt gençliğine geri döner sıkılaşır ve nem dengesi artar ve kırışıklıklar yok olur. İşlem belirli aralıklarla seans olarak uygulanır ve yaklaşık olarak 30 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşir.

Kırışıklık Tedavisi Olarak Dermapen;
2012 yılında ABD ’de en iyi cilt gençleştirme uygulaması adına layık görüldü ve dünyanın da en eski tedavi yöntemlerinden biridir. Dermapen tedavisi cilt kırışıklığı başta olmaz üzere, geniş gözenekler ve kötü alışkanlıklardan oluşan deformasyonlar gibi oluşumları kontrol altına alıp yok eder. Cildin yüzey tabakalarına kolajen ve elastin gibi vücut minerallerini arttırmak için en uygun tedavi yöntemidir. 0,02 mm inceliğinde iğnelerin vücuda enjekte edilmesiyle cildin sağlamlığı arttırılır. Dermapen tedavisi, 4 haftalık 4 seans sürecinde görülür ve vücut hızlıca genç ve dinamik yapısına dönüşerek gözle görülür bir iyileşme belirtisi gösterir.

Kırışıklık Tedavisi Olarak Ulthera;
Sarkıklık ve kırışıklık önleyici ameliyatsız yüz germe yapan tedavi yöntemidir. Sarkık bölgeleri toparlar, kırışıklığı giderir ve cildi deformasyonlardan korur. Genelde orta yaş grubu için kullanılır, tek seansta ve 30 dakika gibi çok kısa bir sürede işlem gerçekleşir. Uygulama için cihaz başlığı cilt üzerinde nazikçe gezinir ve cildin görüntüsü ekrana yansıtılır. Cildin alt dokusunun durumu belirlenir. Cildin yapısına göre 4,5 mm ile 3 mm gibi termik bir hasar oluşturulur. Cildin kontrollü olarak tahrip edilmesi cildin kendi kendine tamir etmesini sağlamaktır. Oluşturulan termik hasar cilt altında kolajen artıracak vücuda gençleşme sağlayacaktır. Tedavi bitince ilk altı ay içinde sıkılaşmış, kırışıksız, genç ve enerjik bir yüze sahip olacaksınız.

Kırışıklık Tedavisi Olarak Thermage CPT;
Kırışıklık tedavisinin yanı sıra yüzde sıkılık ve germe etkisi oluşturarak katkı sağlar. Thermage yöntemi Comfort Darbe Teknolojisi (CPT) RF enerjisini deri altına doğru ısı ileterek iz ve leke bırakmadan cildi gençleştiren bir teknolojik tedavi yöntemidir. Cildin kendini toparlaması, sağlıklı bir yüz olması için radyo frekansı gönderir. Deri altına gönderilen frekans kolajen üretimi için uyarıcı bir yapıya sahiptir. Tedavi sonrası sonuçlar 4 ile 6 ay arası görülecektir. Daha etkili ve kalıcı bir sonuç için 2 ile 3 seans önerilir.

Kırışıklık Tedavisi Olarak Lazer;
Çok çeşitli lazer tedavileri olmak üzere FDA onaylı cihazlarımız sayesinde etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Cildin renk tonunun düzensizliği, geniş gözenekleri yok etmek ve cilde hak ettiği kaliteyi yeniden vermek için kolajen tedavisi cihazımız sayesinde uygulanır.

Kırışıklık Tedavisi Olarak Cerrahi Kırışıklık;
Geleneksel cerrahi ameliyatların tümüdür diyebiliriz. Yüz germe ve İp askı gibi birçok türde cerrahi kırışıklık tedavisi vardır. Yüzün tamamı, gerdan, boyun, şakaklar, yanak ve gıdı gibi bölgelerin sarkmalarını toparlama ve kırışıklıkları gererek uygulama yapılır. 

TEDAVİYE KAÇ YAŞINDA BAŞLANMALI?

Genç kuşaklarda kırışıklık rastlanmasa da onların da kırışıklık için önlem alması, erken müdahale edilmesi gerekmektedir. Genelde 30 yaş sonrasında kırışıklıklar gözle görülecek kadar belirginleşir ve yaş aldıkça çoğalma gösterir.

TEDAVİ FİYATLARI NE KADAR?

Kırışıklık tedavisi uygulanan tedavi yöntemlerin türüne göre değişiklik gösterebilir. Sağlık Bakanlığınca onaylı merkezlerin internet sayfalarında tedavi yöntemlerinin fiyatlarından ve fiyat politikalarından bahsetmesi kanunlarca yasaklanmıştır. 0212 241 46 24 no’lu telefonumuzu arayarak Kırışıklık Tedavisi fiyatları ve Botoks fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook: @drleylaarvas

Instagram: @drleylaarvas

Youtube: LeylaArvas