KİLİS (AA) – Kilis’e serbest ticaret bölgesi yapılması hedefiyle hazırlanan proje, devletin en üst düzey birimlerine ulaştırıldı.
Öncüpınar Gümrük Kapısı’na "serbest ticaret bölgesi" yapılması hedefiyle oluşturulan "Medine Pazarı" Projesi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile paylaşıldığı kaydedildi.

SERBEST TİCARET BÖLGESİ, ORTADOĞU TİCARETİNİ GETİRİR

MÜSİAD Kilis Şubesi, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan en büyük istanbul escort sınır kapısı kabul edilen, Öncüpınar Gümrüğü’ne, kurulacak serbest ticaret bölgesinin, Türkiye’nin, Ortadoğu pazarından, hak ettiği payı almasına önemli bir katkı vereceği ifade edildi.

MÜSİAD: SERBEST TİCARET BÖLGESİ KİLİSE HAYIRLI OLSUN

Hazırlanmasına bizzat katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, projeye olumlu bakıldığını belirterek, "Türkiye ekonomisine önemli katkı verecek projemiz, ilgili birimlere sunuldu. Fikri olumlu bulan Bakanımız Mustafa Varank, projemizin bir örneğini detaylarıyla analiz ederek, gerekli yardımları yapacaklarını söyledi. 34 bin metrekare fabrika alanı, iş yerleri ve açık pazar alanıyla, güzel bir proje oluşturduk. Devlet büyüklerimizden, destek sözünü aldık, projemiz Kilis'imize hayırlı olsun" dedi.