Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri'nin ağustos ayında ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin başında ABD ve Almanya'nın geldiğini ifade ederek, bunun da ildeki sanayinin kalitesinin özeti olduğunu söyledi.

AĞUSTOSTA 306,2 MİLYON DOLAR OLARAK KAYDEDİLDİ

Büyüksimitci, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı ihracat rakamlarına göre, Kayseri dış satımının bir önceki aya kıyasla yüzde 18,6 arttığını, söz konusu artışın 2020'nin ağustos ayına göre yüzde 47,5 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Şehrin ağustos ayı ihracatının 306,2 milyon dolar olarak gerçekleştiğini dile getiren Büyüksimitci, en fazla dış satım yapan sektörlerin başında mobilya, elektrikli ev aletleri ve metal ürünler geldiğini ifade etti.

Dış satım gerçekleştirilen ülkeler sıralamasında ilk üç sırada ABD, Almanya ve Irak'ın olduğunu açıklayan Büyüksimitci, ihracat yapılan ilk 10 ülkenin, birkaç ülke hariç, Avrupa ülkeleri ve Amerika olduğunu dile getirerek, bunun Kayseri sanayisindeki kaliteyi ortaya koyduğuna dikkat çekti.

"TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE BİR ARTIŞ VAR"

Dış satımda Türkiye ortalamasının üzerinde bir artışla yollarına devam ettiklerinin altını çizen Büyüksimitci, şöyle devam etti:

"Rakamlarımızın artış hızının Türkiye ortalamasının üzerine çıkması, iyi durumda olduğumuzu gösteriyor. Sene başında koyduğumuz 3,5 milyar dolarlık hedefimize adım adım ilerliyoruz. Pozitif yöndeki bu artış bizlere ayrı bir motivasyon sağlıyor. Üretici ve ihracatçı firmalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Son dönemde tüm dünyada artan enerji, ham madde ve navlun fiyatları ve ham madde tedarikindeki sıkıntılara rağmen üretime ara vermeden devam eden, ihracat yapan tüm sanayicilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." (AA)