İSTANBUL (AA) - Kastamonu Entegre Üst Yöneticisi (CEO) olan  Haluk Yıldız, kuruluşlarının 50. senesinde "Geri Dönüşüm Bahçesi" projesini faaliyete geçirdiklerini dile getirerek, "Kastamonu fabrikamızın sıfır atık çalışmaları kapsamında geliştirilen bu proje ile 25 bin çocuğumuza okul bahçelerinde, kullanmaktan ve görmekten keyif alacakları renkli ve yaratıcı alanlar oluşturduk." şeklinde konuştu.

Kastamonu Entegre tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, fiirma, adını aldığı ve ilk üretim tesislerinin yer aldığı Kastamonu'da faaliyete geçirdiği "50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi"  isimli sosyal sorumluluk projesini başarıyla tamamladı.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da destekllenen proje ile tesislerdeki ahşap, plastik gibi atık malzemeler değerlendirilerek birbirinden renkli bank, koltuk, masa ve saksılara haline getirildi.

Elde edilen oturma grupları, proje kapsamında toplam 50 okula bağışlandı. 5 ton metal ve 4 ton ahşap hurdasından meydana getirilen bu ürünlerle yakaşık 25 bin çocuğun kullanabileceği geri dönüşüm bahçeleri meydana getirildi.

Renkli bank ve masalardan meydana gelen oturma grupları, okulların dışında Kastamonu'nda 8 farklı kurum ve kuruluşa da hediye edildi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurulan Kastamonu Entegre Üst Yöneticisi (CEO) Haluk Yıldız, bugüne kadar atıkların değerlendirilmesi ve tekrar kullanıma özendirilmesi hususunda sektörlerinde öncü çalışmalara imza attıklarının altını çizerek, 50. kuruluş yıldönümlerinde düzenledikleri bu projeyle çocuklarda geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Kastamonu Entegre'nin kurulduğu günden bu yana "doğal dengeyi koruma" düşüncesiyle hareket ettiğini dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

"Kastamonu Entegre, insanı ve doğayı odağına alan çevre ve sürdürülebilirlik yaklaşımını, kurumsal yönetim ilkelerinin ayrılmaz bileşenleri olarak görmüştür. Bu yarım asırlık süreçte, şirketimiz gelecek nesillere daha yaşanır bir dünya bırakmak üzere, küresel standartlara uygun ve sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirmiş, çevresel etkiyi azaltarak iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması faaliyetlerini sürdürmüştür.

50. yılımızda da 'Geri Dönüşüm Bahçesi' projesini hayata geçirerek çocuklarımızda çevre bilincini geliştirmeyi, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmayı hedefledik. Kastamonu fabrikamızın sıfır atık çalışmaları kapsamında geliştirilen bu proje ile 25 bin çocuğumuza okul bahçelerinde, kullanmaktan ve görmekten keyif alacakları renkli ve yaratıcı alanlar oluşturduk."