BSS Medikal, yurt dışından ithalatı yapılan infüzyon ve beslenme cihazlarının Türkiye'de üretimine başladı.

Iğdır'da 1.480 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 6 bin 480 metrekare alana kurulan infüzyon ve beslenme pompası fabrikasını hizmete alan firma, cihazların tamamen yerli ve milli olarak üretilmesini sağlayacak.

BSS Medikal Teknoloji Üst Yöneticisi (CTO) Hakan Hatipoğlu, üzde 100 Türk olan firmanın, fabrika yatırımıyla geleceğin en yeni teknolojisini sektöre sunarak uluslararası bir marka oluşturma fikriyle kurulduğunu ifade etti.

"MEDİKAL DEVLERİNE İHRACAT YAPACAĞIZ"

Yerli ve milli üretimle cihazların Türkiye'de üretilmesinin altını çizen Hatipoğlu, konunun sadece döviz tasarrufu olarak değerlendirilmemesini, yanı sıra CE patentli ürünlerinin yurt dışındaki emsallerinden teknolojik olarak çok daha üstün ve kullanıcı dostu olduğunu belirterek "Kolay kullanılabilir ve gelişmiş özellikler taşıyan tasarımlarımızla dünya medikal devlerine kolaylıkla ihracat yapacağız." dedi.

"ÜRETİMİMİZİ 72 BİN ADEDE ÇIKARTMAYI HEDEFLİYORUZ"

Hatipoğlu, başta yoğun bakım olmak üzere yatan hastaların sağlığı açısından da üstün standartlara sahip kaliteli bir teknolojiye sahip olan cihazlar ile ilgili şöyle konuştu:

"Yıllardan beri başta İTÜ Biyomedikal Bölüm Başkanı Prof. Mustafa Kamaşak ve ekibiyle beraber inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarını sürdürdük. Sonunda başarıyı elde ettik. Fabrikamızı da kurarak üretime başladık. Tek vardiya olarak yıllık 24 bin adetle başladığımız üretimi 72 bine çıkartma kapasitesine sahibiz. 2021'de bu hedefimize rahatlıkla ulaşacağımızı öngörüyoruz. Öncelikli hedefimiz, yurt içindeki ihtiyacı karşılamak ardından da ihracata geçerek ülkemize döviz kazandırmak." 

"TALEPLER GELMEYE BAŞLADI"

Ürünlerine şimdiden yurt dışından talepler gelmeye başladığına dikkat çeken Hatipoğlu, volümetrik infüzyon pompasının dünya ekonomisindeki pazar payının 10 milyar dolar olduğunu anımsatarak,  öncelikli hedeflerinin Türkiye ve Türki Cumhuriyetler olduğunu ve kapasite artışıyla birlikte tüm dünyaya ihracat gerçekleştirecek duruma geleceklerini söyledi.

ABD ve Almanya başta olmak üzere medikal sektöründeki önde gelen pazarlara ürünlerini pazarlayacak teknolojik üstünlüğü bulunduğunu kaydeden Hatipoğlu, "Hatta Çin'in düşük fiyat vererek hakim olduğu tüm piyasalara girebilecek maliyette ürün geliştirme avantajına sahibiz." ifadelerini kullandı.

"KORONAVİRÜS NEDENİYLE ZORUNLU HALE GELDİ"

Hatipoğlu, gerek beslenme gerekse infüzyon pompalarının Koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda yatan hastalar için zorunlu hale geldiğini dile getiren Hatipoğlu, "Salgın sonucu yoğun bakım ve entübe hasta sayısının artması beslenme ve infüzyon pompalarına duyulan ihtiyacı artırdı." diyerek sözlerini tamamladı. (AA)