İSTANBUL (AA) - İstanbul iş dünyasını ve 410 bin üyesini İstihdam Seferberliği kapsamında başlattığı tanıtım kampanyası ile İstanbul Ticaret Odası (İTO),yeni işe alımlarda işverene uygulanan teşviklerden yararlanmaya çağırdı.
Bu amaçla İTO, KOBİ'lerin yoğun olarak bulunduğu İSTOÇ, Tuzla'dan Silivri'ye kadar şehrin her köşesini, işlek caddelerini, İMES ve organize sanayi bölgesi gibi mekânları açık hava reklamları ve afişlerle donattı.
İTO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde açıklanan teşviklerden İstanbul iş dünyasını ve tüm üyelerini yararlanmaya davet etti.  

"EN CAZİP VE YARARLANMASI KOLAY TEŞVİKLER"

Türkiye'nin en büyük istihdam gücü olan İstanbul iş dünyasının, Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliği için seferber olduğunu , İTO Başkanı Şekib Avdagiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada söyledi. 
"Cumhuriyet tarihimizde sağlanan yararlanması kolay ve en cazip teşvikler yürürlükte. Diyen Avdagiç, “Çalışan sayımızı artırmanın tam zamanı. Bu seferberliğin başarıya ulaşmasına İstanbul iş dünyası olarak, sağlayacağımız ilave istihdamla en büyük katkıyı vereceğiz. İşletmelerimizin istihdam potansiyelini harekete geçirerek, ekonomik kıskacı istihdamın gücüyle kırmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

"BU DESTEKLER İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ"

Şekib Avdagiç, Türkiye ekonomisini sadece bugün değil, gelecek yıllarda da etkileyip dönüştürecek bu destekleri, iş dünyasının iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.
Avdagiç, İstanbul'daki tüm İTO üyelerine ulaşmak için etkili bir tanıtım kampanyası başlattıklarını belirti.
Konuşmasının devamındaAvdağiç,  “İstihdam farkındalığını sağlamak için tüm reklam ve medya mecralarını kullanarak, İstanbul’da ciddi bir kitleye ve görünürlüğe ulaştık. Üyelerimizin bu fırsatları değerlendirmeleri, onlara çok önemli bir yatırım fırsatı sağlayacak. İstanbul’un her zaman olduğu gibi en yüksek sayıda istihdam artışı sağlaması hedefindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.
İstihdam Seferberliği için İTO, geleneksel, dijital basın ve medya kuruluşlarına ilanlar verdi. 
Ayrıca, sektörel yayınlar, hazırlanan bilgilendirme broşürleri ve sosyal medya ile geniş kitlelere ulaştırıldı. Bunun yanı sıra İstanbul Ticaret Üniversitesi binası üzerine ve İTO'nun Eminönü merkez binasının yanındaki Güneş Han'ın cephesine de dev kampanya bilgilendirme görseli asıldı.
Öte yandan İTO'nun haber portalı www.itohaber.com ve resmi web sitesi www.ito.org.tr  üzerinden bilgilendirmelerle geniş bir kitleye ulaşıldı.