KOBİ’lerde verimliliğin artırılması ve dijital dönüşüme ivme kazandırılması adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iş birliği ile Ankara’nın ardından Bursa’da hayata geçirilen Model Fabrikanın açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katıldığı açılış törenine ayrıca Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile milletvekilleri ve sanayiciler katıldı.

Teorik ve uygulamalı eğitimler, üniversite-sanayi iş birliği projeleri, öğren-dönüş programları, araştırma, ürün ve sistem geliştirme eğitimlerinin düzenleneceği fabrika, işletmelerin dijital dönüşüm sürecinde önemli bir görev üstlenecek.

2022 YILINA KADAR 10’A ÇIKARILACAK

Osmangazi ilçesindeki Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi Bursa Model Fabrikası’nın açılışında değerlendirmelerde bulunan Oktay, fabrikalarda üretimi sağlayan temel üretim sistemlerinin bir modelinin yer aldığı merkezde kesikli veya sürekli üretim hatlarında birçok sektöre yönelik uygulamalı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin sunulacağını söyledi.

İmalat sanayi şirketlerinin mühendis, uzman tekniker ve yöneticilerine hizmet verecek olan eğitim merkezinin Bursa’nın yanı sıra komşu şehirler için de önemini dile getiren Oktay, “Ankara’nın ardından Bursa’da ikinci örneğini gördüğümüz model fabrikaları 2022 yılına kadar 10’a çıkarmayı, böylelikle deneyimsel öğrenme vizyonu, sanayicimizin verimliliği ve dijital dönüşüm alanlarında ülkemizin yükselmesini amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Oktay, projede emeği geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra bakanlık çalışanlarına, BTSO’ya ve merkezin dönüştürücü etkisine güvenen bütün sanayicilere teşekkür etti.

İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Yalın üretim süreçleri ve dijital dönüşüm ile birlikte kalite ve verimlilik artışına imkan sağlayacak ve firmalara kılavuzluk edecek Bursa Model Fabrikası’nın danışmanlık hizmeti UnoPro Üretim ve Danışmanlık tarafından verildi.

Fabrika aynı zamanda, danışmanlık hizmetinin bir Türk firması tarafından sunulması açısından ilk yerli ve milli Model Fabrika olma özelliği de taşıyor.

Bursa Model Fabrika’da Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm projesi trexDCAS tarafından hayata geçirilirken, CDMVision tarafından geliştirilen ve haberleşmeyi üç boyutlu zenginleştiren Augmented Distant Services ürününe yer verildi. Ürün endüstride, bakım, servis ve eğitim gibi hizmetlerin uzaktan gerçekleşmesini sağlıyor.