Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, dijittalleşmenin yerli teknoloji ile gerçeklenmesi durumunda, yüzde 15'e varan verimlilik artışı sağlanacağını ve bu durumun da sektörün ihtiyacı olan rekabet gücünü vereceğini açıkladı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ise Türkiye'nin dijital dönüşümü gerçeklemesinin yolunun, yüksek katma değerli üretimden geçtiğini kaydetti. Sanayinin yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Bilecik,bu değişimin sanayinin dijital dönüşümü üzerine yazılması gerektiğini ifade etti. 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, milli teknoloji, yerel üretim ve güçlü sanayi hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Hedeflerine giden yolda, yüksek katma değerli üretim ile dijital dönüşümü temel aldıklarına işaret eden Kacır, uluslararası ticarette, iş yapış şeklinde büyük bir değişim yaşandığının altını çizdi.
Kacır, küresel dünyanın, Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 yol haritalarını yakından takip ederken, onları kopyalamak yerine, yerel teknolojimizi, Milli Teknoloji Hamlesi ve hedeflerimiz doğrultusunda uyguladıklarını anlattı.

GELECEĞİN TEKNOLOJİSİNDE KÜRESEL ÜS ÜLKÜSÜ...

Büyük hedefin, Türkiye'yi geleceğin teknolojilerinde, küresel üretim üssü haline getirmek olduğunu vurgulayan Kacır, nesnelerin interneti pazarında önümüzdeki 5 yılda üçe katlanarak, 1,7 trilyon dolar civarında olması hesaplanıyor. İşte, o gün dijital dönüşümü yerli teknolojilerle gerçeklemiş isek, yüzde 15'lik verimliliği, buna bağlı da rekabet avantajını elimize geçirmiş olacağız. Hedeflediğimiz, yerel dijital dönüşümün toplam ekonomik faydasını, 30 trilyon dolar olarak hesaplıyoruz. Dönüşümün kaçırılması ise karşılaşacağımız felaketin büyüklüğünü ortaya koyuyor.