SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI

Lastik üreticisi Goodyear, Türkiye'de bulunan Adapazarı ve İzmit fabrikalarına yatırım kararı aldı. Firma, 2022-2024 yılları arasında iki üretim tesisine toplamda 18 milyon dolar değerinde yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Yatırımlar, ürün portföyünü genişletmek ve kapasite artırmak amacıyla yapılacak. İzmit tesisinde adet bazında günlük olarak yüzde 5'lik bir kapasite artışının öngörüldüğü bildirildi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ VE PAZARIN GELİŞİMİ ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİ

Konuyla ilgili olarak firma tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na, "Modernizasyon ve Kapasite Artırımına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı" başlıklı bir bilgilendirme yapıldı.

Söz konusu bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

"Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 06.01.2022 tarihli ve 2022/1 sayılı kararıyla; Türkiye ekonomisi ve lastik pazarı gelişim potansiyeline paralel olarak; Adapazarı fabrikamızda, özellikle orijinal ekipman müşterilerimize sunduğumuz ürün portföyünün genişletilmesine yönelik olarak; İzmit fabrikamızda ise kapasite artışı amacıyla; 2022-2024 yılları arasında toplamda iki fabrikamıza 18 milyon USD'ye varan tutarda bir yatırım yapılmasına ve bu konuda yatırım teşviğinden faydalanmak üzere çalışmaların sürdürülmesine karar verilmiştir. İzmit fabrikamızda yatırımın tamamlanmasıyla birlikte adet bazında günlük %5 oranında bir kapasite artışı olması öngörülmektedir."