Kısa adı UTİB olan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının katkısıyla tekstil sektöründe bir üretim üssü olmayı amaçlıyoruz” dedi.

"SEKTÖRDE GİRİŞİMCİLİK ANLAYIŞINI GELİŞTİRECEK"

UTİB TechXtile Start-Up Challenge 2021 programına başvuran girişimcilere yönelik Genel Girişimcilik Eğitimi’ni çevrimiçi olarak gerçekleştirdi. Girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi ve nitelikli iş fikirlerinin ortaya çıkması amacıyla düzenlenen eğitim, TechXtile Program Koordinatörü Ufuk Batum moderatörlüğünde dört gün sürdü.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, program bünyesinde düzenlenen eğitimin, uzun soluklu bir iş birliği içerisinde ilerleyerek tekstil ve hazır giyim sektöründe girişimcilik anlayışını geliştireceğini belirtti.

Eğitimin, katılımcıların projeleri sayesinde sektöre büyük değerler kazandıracağını kaydeden Engin, "Programda, katılımcılarımızdan aldığımız talepler doğrultusunda ödüller vermek yerine mentorlük, patent başvuru desteği, yeni şirket kurma, ofis kiralama ve muhasebe desteği gibi alanlarda girişimcilerimizi destekliyoruz. Bu bağlamda düzenlenen 'Akıl Fikir Buluşmaları' programında müşteriler ve yatırımcılar ile buluşacak olan girişimcilerimizin iş fikirleri, gerçeğe dönüştürülmüş olacak. Katılımcılar için 'Genel Girişimcilik Eğitimi' ile başladığımız yolculukta tüm girişimcilerimize başarılar diliyorum." dedi.

"GİRİŞİMCİLERE YOL GÖSTERİYOR"

Eğitimde katılımcıların iş fikirlerini dinleyen ve iş modellerinden, müşteri kesitlerine kadar pek çok konuda derinlemesine bilgiler veren TechXtile Program Koordinatörü Ufuk Batum girişimcilere, müşteri ve çözüm odaklı olma tavsiyesi verdi.

Ar-Ge'nin öneminin altını çizen Batum, "Türkiye’nin toplam Ar-Ge bütçesi 8 milyar dolar. Büyük bir sayı gibi gözükse de yeterli değil. Araştırma geliştirme yatırımlarının artmasıyla yeni girişimlerin önünü açacaktır. Girişimcilerin işe başlarkenki tavrı çok önemli, girişimci asla karamsar olamaz. Jüriye fikrimizi sunarken yaydığımız enerjiye göre değerlendiriliş biçiminiz de değişir. Her zaman iyimser yaklaşmanızı ve planlı hareket etmenizi öneriyorum. Girişimcilik ekosistemini yaygınlaştırmak için, Techxtile Up Challenge gibi fırsatlarla dolu programlar büyük önem arz ediyor. Yol gösteren ve ufuk açan nitelikte. Bir yolculuk bu..." şeklinde konuştu.  

Girişimcilere hata yapmaktan korkmamaları, hatalarından ders çıkarmaları gerektiğini tavsiyen eden Batum, "Araştırma ve geliştirme kültürünü geliştirdikten sonra pazarlama ile birleştirmeli ve ticarileştirmelisiniz. Pazar odaklı düşünerek, müşteriyi ilk seviyeye koymalı ve bir sonraki adımlarınızı aldığınız geri bildirimler noktasında ilerletmelisiniz. Değer ürettiğimiz kişinin müşterileriniz olduğunu unutmadan onların beklentilerini önceleyerek hareket etmek çok önemli." dedi.