Norm Holding’in bünyesinde bulunan her firmanın bilgi altyapısını artırması ve elde edilen bu bilgilerin yeni süreç, sistem ve uygulama tasarımında kullanılması için Ar-Ge çalışmaları sürdürülüyor. 

“Günümüz koşullarında küresel piyasada rekabetçi olabilmenin yolu, endüstriyel dönüşümü yakalamaktan ve katma değerli üretimden geçmektedir.” diyen Norm Cıvata Ar-Ge ve Mühendislik Direktörü Umut İnce ile görüştük. 

“Norm Cıvata yaptığı çalışmalarla patent veya faydalı model potansiyel içeren, katma değeri yüksek ürünler başta olmak üzere, yeni makina tasarım ve imalatı, süreç geliştirme, maliyet düşürme odaklı geliştirme, bağlantı elemanlarının üretim benzetimleri, bağlantı elemanlarının dinamik davranışları, özel ürün geliştirme ve prototip üretim projeleri gibi Ar-Ge faaliyetlerini hızla devam ettirmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirdiği çalışmalarda 2018 yılına kadar 23 adet TEYDEB-SANTEZ mali destekli projeyi başarı ile tamamlamıştır. Ayrıca 2017 yılı içerisinde başvurusu yapılan üç adet TEYDEB mali destekli projesi de TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık bulunarak yüzde 100’lük kabul başarısı elde edilmiştir. Ar-Ge merkezinin çalışmaları ile yeni geliştirilen ürünlere sekiz patent ve dört faydalı model alınırken, üç ulusal ve üç uluslararası olmak üzere altı patent ve bir faydalı model başvurusu da tescillenme aşamasındadır. Nitelikli personel ile nitelikli Ar-Ge yapılabileceğinin bilincinde olan Norm Holding, Ar-Ge stratejisinin de önemli bir parçası olarak özellikle Ar-Ge personelinin yüksek lisans ve doktora eğitimi almasını desteklemektedir. Holdingin rekabetçi gücünü artırmak amacıyla çalışanların ürün geliştirme yeteneklerini ortaya çıkarmak, araştırma faaliyetlerine katılmak ve özgün tasarımlı ürünler yaratmaya teşvik etmek amacıyla hazırladığı bir ‘Ar-Ge çalışmalarını teşvik ve uygulama yönetmeliği’ de bulunmaktadır.”