Yatırımlarına devam eden Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si GEBKİM, üye kuruşlarını ve bölgede yer alan sanayi kurumlarını ziyaret edecek misafirlerin konaklayabileceği GEBKİM Oteli’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Otelin temel atma merasimine Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler katılım sağladı. 

KONAKLAMA SORUNUNA ÇÖZÜM OLACAK

Bölgedeki sanayi kuruluşlarını ziyaret eden misafirlerin konaklama sorununu karşılayacak GEBKİM Oteli’nde 100 adet standart oda, 5 adet süit oda, 2 restoran, yüzme havuzu barındıran bir spor kompleksi ve toplantı odaları bulunacak.

Temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştiren GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı V. İbrahim Aracı, otelin önemine dikkat çekti.

Aracı, “Bölgemizin konaklama ihtiyacını en iyi biçimde karşılayabilmek için GEBKİM Oteli projesini hayata geçirdik. Sanayi kuruluşlarına gelen misafirlerimizin ziyaretlerini en verimli biçimde gerçekleştirmesini amaçlıyoruz.” diye konuştu.

"KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK, YAĞMUR SUYUNU GERİ KAZANDIRACAK"

Tesisin 8 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip olacağını kaydeden Aracı, şu bilgileri paylaştı: 

SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

"Otel içerisinde bulunacak toplantı odaları sanayi kuruluşlarımızın önemli görüşmelerini yapabilecekleri bir ortam yaratacak. Böylece bölgeyi ziyaret eden yatırımcı otelini terk etmeden veya çok kısa mesafeler içinde işlerini halledebilecek. Yeşil bina olarak tasarlanan GEBKİM Otel, kendi enerjisini güneş panellerini kullanarak üretebilecek ve yağmur suyunu toplayarak kullanıma açacak."

"GEBTEK'İ DE TAMAMLIYORUZ"

Organize sanayi bölgelerinin yaşamakta olan bir organizma olarak sürekli gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Aracı, gelecek aylarda faaliyete geçirecekleri GEBKİM Teknoloji Geliştirme ve Çözüm Merkezi'nin (GEBTEK) sanayi kuruluşlarına yönelik çözümler üretecek bir Ar-Ge merkezi olarak tasarlandığını belirtti.

GEBTEK ile Türkiye’de üretilemeyen ve ithal edilen kimyasal ham maddelerin üretimi için Ar-Ge çalışmaları yapılacağını ifade eden İbrahim Aracı, "İşletmelerin Yeşil Mutabakat Antlaşması’na uyumu için çözümler geliştirecek, üreticilerin Avrupa Birliği pazarında etkin rol almasını sağlayacak, üniversitelerle iş birliğine giderek kaliteli insan gücüne ulaşımı kolaylaştıracak, akademisyenlerin üreticiler ile temas kurmasına ön ayak olacak." diyerek sözlerini tamamladı.