SİVAS (AA) - Dünyaca ünlü otomobil markalarına özel olarak Sivas'ta eksantrik mili üretimi gerçekleştiren Eksantrik Sanayi ve Ticaret AŞ (ESTAŞ) ile Ziraat Bankası arasında İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi protokolü imzalandı.

ESTAŞ'ta düzenlenen programda söz alan Ziraat Bankası Sivas Bölge Yöneticisi Murat Serdar Bulut, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamış olduğu VME paketi kapsamında 3 kamu bankasının yaklaşık 30 milyar lira tutarında bir açık finansman uygulaması başlattığını belirtti.

İVME paketi kapsamında Sivas ile Tokat'taki firmalarla öngörüşmeler yaptıklarını aktaran Bulut, bu firmalardan biri ve en çok hak edeninin ise Sivas'ın gururu ESTAŞ firması olduğunu söyledi.

ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş ise kullandırılan paketin memleketin ekonomisine katkı sağlayacağını ve ESTAŞ'ın ülkemizde bu krediyi kullanan ilk firma olduğunu belirtti..

ESTAŞ'ın ilklere imza attığını dile getiren Mavuş, ESTAŞ'ın eksantrik mili ile yakıt pompa milinde çok sayıda yenilikleri olduğu belirterek, ESTAŞ, inovasyon sonuçları kategorisinde Türkiye birincisi olduğunu söyledi."

Konuşmaların bitmesinin ardından Mavuş ile Bulut, protokolü imzaladı.

İmza töreninda ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçinile banka yetkilileri de hazır bulundu.