Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztiryaki, şirketin yatırımları ve gelecek planlaması hakkında açıklamalarda bulundu. Şirketin savunma sanayinde ciddi atılımlar yaptığını söyleyen Öztiryakiler, endüstriyel mutfak ürünleri özelinde uzun süredir Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ana tedarikçilerinden biri olduklarını belirtti. 2005 yılından beri askeri yaşam üniteleri alanında üretim ve ihracat yaptıklarını aktaran Öztiryakiler, 2009’da Malezya’ya 10 adet Sahra mutfağı gönderdiklerini ve Rus ordusu için Sibirya’da taşınabilir kamp kurduklarını ifade etti. 

23 ÜLKENİN ASKERİ LOJİSTİK İHTİYACI KARŞILANIYOR

Bugün 23 ülkeye askeri lojistik destek ürünleri temin ettiklerini beliren Öztiryaki, mutfak, çamaşır, bulaşık, ekmek, su arıtma, sağlık üniteleri, kumanda üniteleri ve lojistik ürünlerde dünyada rakipleri olmadığını vurguladı.  
130 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Öztiryaki, bu rakamı 150’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Pandemi döneminde TL bazında cirolarını arttırdıklarına da değinen Öztiryaki, şirketin 10 milyon dolar yatırımla yıllık 30 bin adet sanayi tipi buzdolabı üretecek fabrikayı hizmete alacaklarını söyledi. Çorlu’daki fabrikanın 200 kişiye ek istihdam sağlayacağını belirten Öztiryaki, endüstriyel buzdolabı sektöründeki varlıklarını pekiştirmeyi ve daha fazla ülkeye ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.