Endonezya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve sanayicilerle bir araya geldi.
Bu yıl içerisinde iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşmalarının imzalanacağını duyuran Büyükelçi Iqbal, Türkiye ile Endonezya arasındaki ticaret hacminin günümüzde 1,6 milyar dolara ulaştığını söyledi. Yapılacak anlaşmalar ile 2023 yılına kadar iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolar seviyelerine çıkmasını öngördüklerini ifade eden Iqbal, gelecekte Endonezya ile Türkiye arasındaki ticaretin daha da genişleyeceğine inandıklarını ifade etti.

İKİ ÜLKENİN TİCARETİ İÇİN FAYDALI OLACAK

Türk ve Endonezyalı iş insanlarının bir araya gelmesinin iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi adına faydalı olacağına inandıklarını belirten MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, bu yüzden Endonezyalı iş adamları ile Mersinli iş adamlarını en kısa sürede bir araya getirmeleri gerektiğini söyledi. Tekeli, Endonezya’dan gelecek olan iş insanlarının burada gözlemlediği yatırımların onlara örnek olacağını da sözlerine ekledi.