İSTANBUL (AA) - 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Egea model ailesi için Tofaş Yönetim Kurulu, 225 milyon dolarlık yeni bir yarım yapmaya karar verdi.

Tofaş'tan kamuoyuna yapılan açıklamada,  Fiat Egea model ailesini 2024 senesine ulaştıracak yeni bir yatırım için Yönetim Kurulu kararı alındığı bildirildi.

Tofaş tarafından 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen ve ürün geliştirme sürecinde önemli sorumluluklara sahip olduğu Egea model ailesi için 225 milyon dolar tutarında "facelift" yatırımı yapılacak.

Ülkemizin dördüncü büyük sanayi kuruluşu olan Tofaş, 2015 senesinde 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Egea model ailesi için yeni bir yatırım yapmayı kararlaştırdı.

225 milyon dolar düzeyindeki facelift yatırımıyla, 3 senede 500 bini aşan üretim adediyle Fiat'ın küresel modeli durumunda olan Egea ailesinin 2024 yılına kadar üretimine devam etmeye karar verildi. 

Yeni yatırım kapsamında  2020 yılının son çeyreğinden itibaren yeniliklerin devreye alınması amaçlanıyor. Yeni yatırım kararıyla beraber 2015-2024 senelerinde üretilmiş olan toplam Egea üretiminin 1 milyon 450 bin adede ulaşması bekleniyor.

 Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Erol, konuyla ilgili olarak Fiat Chrysler Automobiles'ın ileri gelen üretim ve Ar-Ge merkezlerinden biri olarak Egea ile önemli sorumluluklara sahip olduklarını söyledi.

2016 senesinde Egea'nın "Avrupa’da Yılın Otomobili" (AutoBest) seçildiğini anımsatan Erol, ürün özellikleri ile fiyat fayda dengesiyle ezberbozan bir model olan Fiat Egea, son 3 senedir Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobili olduğunu vurguladı.