TİM Başkanı Gülle, markalaşma yolunda yürüyen firmaların tasarım kültürüne dikkat çekerek, Türkiye’nin markalarını yaratacaklarını söylüyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin bugün başlayan Design Week Turkey programında söz alan Gülle, tasarım ödüllerine aday olmak için 360'a yakın firmanın başvurduğunu belirtti. Etkinliğe geçen yıl gelen 40 bin ziyaretçiye karşılık New York tasarım haftası etkinliğini 350 bin kişinin, Londra'da 250 bin kişinin, Milano'da 450 bine kişinin gezdiğine dikkat çekti.

BAŞARI İÇİN TEMEL KOŞUL DEVAMLILIK 

Uluslararası trafiğin, Batı’ya yönelmesindeki en önemli faktörün devamlılık ve her gidişinde değişik etkinlikleri, farkı görmesi diyen Gülle, Design Week Turkey'de, Ticaret Bakanlığı'nın desteğine işaret ederek, Anadolu toplumunun daha çok gördüğünde ikna olduğun,  farklılık ve başarı hikayelerini ortaya çıkararak devamlılığı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı
İstanbul’un tasarıma ilham veren, çok özel ve farklı bir şehir olduğunun altını çizen Gülle, UNESCO ‘nun İstanbul'u tasarım şehri ilan ettiğini ve bu durumun, gerçekleştirilen etkinliğe daha farklı bir değer yüklediğini belirtiyor.