İhracat artışını 10 aydır sürdüren Denizli’nin mart ayındaki ihracatı geçen yıla göre yüzde 46,4 artarak 351,4 milyon dolar oldu. Aylık bazda en yüksek ihracat rakamını gerçekleştirdiklerini söyleyen Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DENİB’in tescilinden geçen ihracatın martta yüzde 42,5 yükselişle 259 milyon USD olarak gerçekleştiğini belirtti. 
DENİB ve Denizli ihracatlarının rekor kırarak en yüksek aylık değerlerine ulaştığını vurgulayan Memişoğlu, geçen yıl mart, nisan ve mayıs aylarında pandeminin ihracat üzerindeki olumsuz etkisini yoğun olarak hissettiklerini kaydetti. Haziran 2020’de artış trendine başlayan ihracatlarının o günden bu yana hiç ara vermeden artışını sürdürdüğünü ifade eden Memişoğlu,  Mart 2021 ihracatlarını Mart 2019’un rakamlarıyla kıyasladıklarında, çift haneli bir yükselişin olduğunu gördüklerini aktardı. 

İHRACATTA 5 ÜLKEYE KAYDA DEĞER ARTIŞ YAŞANDI

AB ülkeleri ve ABD’ye yapılan ihracattaki dikkat çekici artışları da değerlendiren Memişoğlu, ihracatlarında zirvede bulunan İngiltere’ye mart ayında yüzde 60 artışla 39 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. ABD’ye ihracatlarının yüzde 60 artışla 29 milyon dolara yükseldiği bilgisini veren Memişoğlu, Almanya’ya ihracatlarının yüzde 48 artışla 29 milyon, İtalya’ya yüzde 54 artışla 17 milyon ve Fransa’ya yüzde 81 artışla 14 milyon dolar olduğunu söyledi. İlk çeyrek ihracat performanslarının yılın kalan dönemi için de önemli sinyaller verdiğini belirten Memişoğlu, yıl boyunca ihracat hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceklerini dile getirdi.