Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, ihracata yönelik, üretim yapan KOBİ’lerle, niş sektörleri destekleyeceklerini kaydetti. Enerjiden, turizme, sağlıktan, denizcilik, belediye, altyapıya kadar ki alanları niş sektör kabul eden Denizbank, teknoloji yatırımlarında robot uygulamalarına odaklanacağını ifade etti.

Yatırım optimizasyonları ile algoritmik işlemlere kilitlenmiş bir çalışma yürüttüklerini anlattı.

Ateş, niş alan olarak belirledikleri sektörlere desteklerini her zaman sürdürme taahhüdünü tekrarlarken, “Türkiye’yi dışarıda temsil eden, döviz kazandıran, üretim ve dış satış gerçekleştiren KOBİ’lerin, gelişip, büyümeleri için elimizdeki tüm desteği vereceğiz.  
Lisanslı depoyla çalışanlara finansman sağlayacağız.” dedi.

Ateş, yeni yılda Kredi Garanti Fonu (KGF) destekleri ile KOBİ'lere güçlü finansman desteğiyle hiç yalnız bırakmadıklarını kaydederek, 

+ 4 BİN DENİZBANK ŞUBESİ

“PTT gibi 4 bin noktada faaliyet gösteren bir güçle gücümüzü birleştirerek, artı 4 bin şubeli DenizBank ile hizmetimizi yaygınlaştırmayı planlıyoruz.

DenizBank AG'nin yurt dışında faaliyet gösteren en büyük Türk bankası şapkasıyla ihracatçıyı, dışarıda da en yaygın biçimde destekleyen finans kurumu olduğunu ifade etti.

KOBİ’YE ZOR ANINDA UCUZ KREDİ VERDİK

Ateş, 2018’in ikinci çeyreğinde de, faiz oranları artarken, KOBİ’lere 0,99’dan ve piyasanın çok altında kredi sağladıklarına dikkat çekti. Ateş, üçüncü çeyrekte görülen kur şokunda ise, KOBİ’lere yapılandırmadan, vade uzatımı ve ödemesiz döneme kadar pek çok opsiyon tanıdıklarını söyledi. 
"Teknoloji yatırımlarımız arasında DenizBank’ı bankacılık lisanslı bir teknoloji firması olarak aldığımız vizyonumuzda, Open Api stratejimizi kısa sürede Platform bankacılığına uygun hale getireceğiz. Düzenlemeye uygun, açık ve işlenebilir data ile yatırımlarımızı dijital doğrultuda etkin modellerde çalışacağız."