BORSAN Ar-Ge Merkezi, Samsun'un kablo ve aydınlatma sektöründe ilk, toplamda ise üçüncü Ar-Ge Merkezi olma unvanına sahip.

Firma bünyesinde 350 metrekare alana kurulan Ar-Ge merkezinde 19 kişilik bir Ar-Ge mühendis ekibinin yanı sıra araştırmacı personel de görev alıyor. Merkez, Yangın Test Laboratuvarı, Aydınlatma Laboratuvarı, Metal ve Polimer Laboratuvarı gibi bölümlerden oluşuyor. 

BORSAN KABLO EKONOMİYE KATKISINI ARTIRACAK  

Ar-Ge merkezleri ile rekabet güçlerinin sürdürülebilirliğini desteklemek adına kalite artırıcı, maliyet düşürücü ve ürün teslimat sürelerini kısaltacak projeler gerçekleştirileceklerini söyleyen Borsan Grup CEO’su Mehmet Arbek Akay, ayrıca daha önce yurt dışından ithal edilen ürünlerin yurt içinde üretilmesini sağlamayı ve katma değerli ürünlerle Türkiye ekonomisine katkılarını artırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Akay, “Merkezimiz, teknolojik temeli ve katma değeri yüksek yeni ürünler tasarlamak ve üretmek, yeni pazarlar ile ulusal ve uluslararası pazardan daha yüksek pay almak hedefleri doğrultusunda yeni ürün geliştirme ve proses geliştirme faaliyetlerini odağına alacak. Diğer yandan, Borsan’ın Samsun’da geçmişten bu yana aktif olarak yürüttüğü üniversite-sanayi iş birliğini artırmayı, akademik bilgilerin sanayideki saha uygulamaları ve ürün sonuçlarına katma değer yaratmasını sağlamayı ve üniversite akademisyenlerinin saha ve teknoloji ile ilgili bilgi ve tecrübelerini güncelleştirip, çeşitlendirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

AKTİF 7 AR-GE PROJESİ BULUNUYOR

Borsan Kablo Ar-Ge Direktörü Dr. Koray Turbalıoğlu ise, merkezin, mühendislik becerileri ve teknik ekipman parkı ile kısa sürede kaliteli işler yaptığını vurgulayarak, tescil sürecinde bile çalışmalarına devam ettikleri kaydetti. 

Turbalıoğlu, hali hazırda Ar-Ge merkezleri bünyesinde aydınlatma ürünlerine yönelik iki ve kablo ürünlerine yönelik beş projenin sürdüğünü, projeler arasında TÜBİTAK ve Ticaret Bakanlığı Yeni Ürün ve Tasarım projeleri olduğunu ve başvurularının yapıldığını ifade etti.

Çalışmalarının artarak devam edeceğinin altını çizen Turbalıoğlu, “Üniversitelerin son sınıf ve lisansüstü programlarına destek olarak faaliyet konumuzda uzman, yaratıcı ve yenilikçiliğe nitelikli personel yetiştirilmesini sağlama amacımız doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor.” dedi.