Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan 457 milyon TL'lik yatırım değerindeki 20 fabrikanın açılışını yaptı. 

"BİN 557 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK"

Varank, Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan OSB'de 2019 yılında temelini attıkları, beyaz eşyadan tarım aletlerine, hazır giyimden medikale farklı sektörlerde faaliyet gösteren üretim tesislerinde bin 557 kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde hayata geçirilen Milli Teknoloji Hamlesi ile topyekün kalkınmayı hedeflediklerini dile getiren Varank, "Refahı yurdumuzun tüm sathına yaymanın mücadelesini veriyoruz. İşte bu yüzden sadece İstanbul’un, Ankara’nın, Kocaeli’nin, Bursa’nın veya İzmir'in başarılarıyla övünemeyiz. Kalkınmamızı iller, bölgeler üzerinden kurgulayamayız. Eğer büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşacaksak, bunu hep beraber başaracağız. Batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine tüm illerimizle bunu yapacağız." dedi.

"AR-GE OLMAZSA, İLERLEME SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAZ"

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Amasya’da son 13 yılda sanayi, yenilebilir enerji, kırsal altyapı, turizm gibi çeşitli alanlarda 292 projeye toplamda 52,5 milyon TL destek sağladıkları bilgisini veren Varank, kadınlara ve çocuklara yönelik SOGEP Projesi için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile proje ortaklarına hibe desteği verdiklerini söyledi. Varank, çocukların ve ebeveynlerin gelişimlerinin destekleneceği projenin önemine işaret etti.

Bakan Varank, Ar-Ge ve inovasyonun rekabetçilikte kilit öneme sahip olduğunu vurgulayarak, araştırma geliştirme, inovatif bakış açısı olmadan ilerlemenin, sürdürülebilir bir işletme olmanın mümkün olamayacağını belirtti.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

6 BİN 488 ÇALIŞAN İÇİN FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Programın ardından Merzifon OSB’de çalışan 6 bin 488 çalışan için OSB alanında 6 bin 488 fidan dikildi. Açılış törenine Amasya Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Amasya milletvekilleri Hasan Çilez ve Levent Karahocagil ile Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı katılım sağladı.

Varank ayrıca, Amasya Merzifon OSB’nde bulunan ve açılışını yaptığı şirketlere de ziyarette bulundu. (AA)