OECD yayınladığı “Ekonomik Görünüm” raporunda, Türk ekonomisinde yaz aylarında başlayan, yarı bütçesel teşvikler ve dış talep ile yönlenen toparlanmanın şu anda ciddi ters rüzgarlar ile karşı karşıya kaldığını belirtti. 
OECD, yeniden artışa geçen COVID-19 vakaları ve cari işlemler açığının, enflasyonun ve kurdaki değer kaybının kontrol altına alınması için politika desteğinin küçültülmesinin Türk ekonomisini olumsuz etkilediğini bildirerek Türkiye'de GSYH'nın 2020'de yüzde 1,3 daralacağını öngördü.
OECD tarafından yapılan açıklamada işsizliğin artmasının beklendiği ifade edildi. Açıklamada, son istikrar odaklı politika tedbirlerinin yurt içi ve uluslararası güveni yükseltebileceği ve toparlanmayı destekleyebileceği aktarıldı. 
Şeffaflığın ilerletilmesinin, parasal, mali, yarı bütçesel ve finansal politikaların uyumunun yurt içi ve uluslararası güvenin iyileşmesine yardım edeceğini belirten OECD, istihdam maliyetlerinin azaltılması ve daha esnek resmi istihdam biçimlerinin desteklenmesinin istihdam yaratımını artıracağını aktardı.
OECD raporunda, Türkiye için enflasyonun 2021'de yüzde 11,9'a ve 2022'de yüzde 9,5'e gerileyeceği de tahmin edildi. İşsizliğin ise, 2021'de yüzde 14,8 ve 2022'de yüzde 15,3'e yükseleceği öngörüldü.