İSTANBUL (AA) -  2019 Ekonomi ve Yatırım Zirvesi gerçekleşti.
 İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından organize edilen ve Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı olarak söz alan Öztürk Oran: "Sadece ülkemize ait olmayan, globalleşen dünya düzeninde ekonominin yanında, siyasi ve sosyal çerçeveler açısındanda büyük bir dönüşüm sürecine şahitlik ediyoruz. 1940'ların ikinci yarısı ve dünya savaşından sonra yaşanan büyük bir göç dalgası içinde bulunuyoruz.Avrupa Birliği sarsılırken diğer tarafta Japonya, ekonomiyi hala düzeltemedi. Birçok ülkede uygulanan negatif faiz uygulamasının devam ettiğini görüyoruz. Amerika ise mevcut dünyadaki ticari düzeni toptan değiştirmeye yönelik emin adımlar sergiliyor. Çin, ekonomik büyümede sendelemeye başladı. Ve aralarında ki süregelen ticaret savaşları da,  aynı zamanda tüm dünyanın da ekonomik ilişkilerin de esas belirleyicisi olacak.

KÜRESEL MANİPÜLASYONU HANGİ ÜLKE SAVUŞTURABİLİR?

2018’in ikinci yarısında, Türkiye’de görülen döviz şokuna yönelik, saldırıları savuşturduk."

Oran, " 2019'da dünyanın daha çetin olacağını göreceğiz. Durum böyle ama Türkiye, dünyadaki karışıklıklardan, her zaman güçlenerek çıkmayı bildiği için de büyük ülkedir." şeklinde konuştu.
Oran, "2019'da dünya daha çetin. Evet, dünya artık daha çetin, buna karşılık Türkiye daha güçlü.
Ve bu gücü de, hisse senetleri piyasasında da göstermeli, hak ettiğimiz yere gelmeliyiz."

SERMAYE PİYASASI BÜYÜMEDEN, BÜYÜK ÜLKE OLUNUR MU?

TSPB (Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Alp Keler ise konuşmasında: Türkiye'nin, ancak sermaye piyasalarının büyümesi ile gelişebileceğini, bu anlamda gelişmiş olan ülkelere kıyasla Türkiye'nin kat edecek çok yolu olduğunu. Kasım 2018 yılı itibarıyla hisse senedi, borçlanma aracı, pay, kira sertifikaları, varlığa dayalı menkul kıymet gibi birliğimiz üyeleri tarafından ihraç edilen tüm menkul kıymetlerin, halka açık kısmının bugünkü değerinin 400 milyar lira olduğunu, belirtti.