Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nin ilki gerçekleştirildi ve gündeminde yatırım olan fabrikalar bu organizasyonda bir araya geldi. 22 – 24 Ekim tarihinde İstanbul Yeşilköy’de gerçekleşen organizasyon hem sektör temsilcilerini hem de Türk sanayisinin önemli üreticilerini panel programlarına taşıdı. Fabrika çatılarındaki güneş uygulamalarından kojenerasyon ile kendi enerjisine üreten fabrikalara, sanayide enerji verimliliği uygulamalarından enerji izleme sistemlerine kadar birçok başlık sektör profesyonelleri tarafından anlatıldı. Organizasyonu destekleyen kuruluşlar arasında ise MÜSİAD, EMOSAD, EYODER gibi farklı sektörlerin önemli dernekleri yer aldı. Özenle seçilen panel başlıklarının buluştuğu ortak konu ise fabrikaların birinci gündem maddesi olan elektrik faturalarını düşürmeye yönelik uygulamalardı. Bu alandaki mevzuatlar, uygulama örnekleri, başarıya ulaşan projeler ise ziyaretçilere aktarıldı. 

Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ekibi olarak bir yıldır koştuğumuz maratonu geride bıraktık. Ziyaretçilerden gördüğümüz yoğun ilgi, panelistlerin ziyaretçilere aktarımları ve herkesin organizasyondan memnun ayrılması en büyük mutluluğumuz oldu. Her şeyden önemlisi ise kendimize hep tekrar ettiğimiz şu cümleyi üç gün boyunca yaşamamızdı. Biz ST Endüstri Medya olarak odağımıza her zaman sanayiyi aldık ve fabrikaların ihtiyaçlarına cevap vermek için çalıştık. 

Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nin 2020 yılına taşımak için çok daha heyecanlıyız. Yeni konularımızla ve konuklarımızla fabrikaların enerji gündemine ışık tutmaya devam edeceğiz.  

Keyifli okumalar dilerim.