OTOMOTİV SANAYİ DERNEĞİ GENEL KURULU TOPLANDI OTOMOTİV SANAYİ DERNEĞİ GENEL KURULU TOPLANDI

Nişantaşı Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, gün geçtikçe Türkiye’nin ihracatı bir adım daha ileriye gidiyor ve tekstil ihracatı pastada önemli bir paya sahip oluyor.

Bu bağlamda tekstilin ihracata olan büyük katkısı dikkate alınarak, TİHCAD ile Nişantaşı Üniversitesi, eğitim öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesi ve üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarına destek olmak maksadıyla buluştu.

NeoTech Campus’te yapılan buluşmada Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ve TİHCAD Başkanı Ergin Aydın iş birliği protokolünü imzaladı. Yapılan iş birliği çerçevesinde, üniversite öğrencilerinin okudukları süre zarfında iş dünyasını daha yakından tanımaları ve iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda yetişmiş olarak mezun olmaları hedefleniyor. İki kurum arasındaki dayanışmayı ve paylaşımı artıracak faaliyetler yanı sıra öğrencilerin toplumda örnek teşkil eden, iş hayatına hazır bireyler olması da ortaklığın beklenen çıktıları arasında sayılıyor.

Nişantaşı Üniversitesi ve TİHCAD, iş birliği kapsamında, uzman kadrolarını buluşturarak profesyonel eğitim programları, atölye çalışmaları, sertifikalı eğitimler, kurumsal yüksek lisans programı, konferans ve seminer programı hazırlayabilecek.

Nişantaşı Üniversitesi, TİHCAD’a mevcut insan kaynaklarının yetkinliklerini artırmak amacıyla her düzeyde akademik programlarıyla eğitim desteği sunacak

TİHCAD ise Nişantaşı Üniversitesi’nin belirlemiş olduğu başarı kriterleri doğrultusunda öğrencilere, eğitimlerinin son dönemlerinde gerçekleştirmeleri gereken İşbaşında Mesleki Uygulama (İMU) dersleri için 14 haftalık tam zamanlı stajyer olarak, faaliyet alanlarında uygulamalı eğitim alma imkânı tanıyacak. Bu sayede, Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri mezun olmadan ilgili alanda iş ve sektör deneyimi kazanma fırsatına sahip olacak. (AA)