KoçSistem olarak “Yeşil Zekâ” sürdürülebilirlik programını hayata geçirdiklerini belirten KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca; “Sürdürülebilirlik bilincinin, yeşil dönüşümün öneminin ve bu konudaki farkındalığın artmasıyla atılacak somut adımlarda teknolojinin başrolde olması kaçınılmaz. Bu nedenle sürdürülebilirliği günümüzde dijitalleşmeden bağımsız düşünmüyor; teknoloji ve sürdürülebilirliğin gezegenimiz için beraber çalışması gerektiğine inanıyoruz. Bu hedefle de “Yeşil Zekâ” sürdürülebilirlik programımızı başlattık.  Bu çalışmalarımızı yeşilzeka.world web sitesinde topladık” dedi.

Sözlerine KoçSistem’in müşterilerinin sürdürülebilirlik çalışmalarına Iot, ileri analitik, bulut ve siber güvenlik teknolojileriyle destek olduklarını belirterek devam eden Mehmet Ali Akarca; “Sadece kendi sürdürülebilirliğimizi değil, müşterilerimizin sürdürülebilirliği için de çalışıyoruz. Örneğin yapay zekâ ve bulut teknolojileriyle desteklenen ‘Akıllı Su Kaynakları Yönetimi’ projesiyle Türkiye’nin köklü gıda üreticilerinden müşterimizin su ve elektrik tüketimini optimize etmeyi başardık. Kuyulardan su çekimi maliyeti ve debi yönetimi bu projelerde kritik önem taşıyor. Biz de sensörler sayesinde gerçek zamanlı verilerin bulut ortamına alınması ve yapay zekâ algoritmasıyla desteklenmesi sağladık. Bu proje ülkemiz için örnek olacak bir sulama projesidir” şeklinde konuştu.

Tek Bir Cihaz Birçok Enerji İhtiyacını Karşılayabilecek Tek Bir Cihaz Birçok Enerji İhtiyacını Karşılayabilecek

TÜBİSAD atık yönetimi projesi çok önemli”

 TÜBİSAD Plus röportajında, her geçen gün kullanılan teknoloji cihazlarının ömrünün ve değişme hızının arttığını belirten Mehmet Ali Akarca, TÜBİSAD’ın Atık Yönetimi Projesi’nin de çok önemli olduğunu dile getiriyor ve TÜBİSAD gibi sektör derneklerinin bu konuda daha etkili olmalarını sağlamanın misyonları olduğunu söyledi. TÜBİSAD'ın Atık Yönetimi Projesi’nin de oldukça önemli olduğunu dile getiren e-LOGO Genel Müdürü Başak Kural Uslu, “TÜBİSAD'da evlerdeki, iş yerlerindeki kullanım ömrü dolmuş cihazları topluyor ve yeniden tüketime geri dönmesini sağlıyoruz. Doğayı kirletmiyoruz. Dolayısıyla aslında hepimizin evimizden başlayarak neyi tükettiğimize, plastik kullanımımıza tekrar bakmamız lazım. Hepimizin gelecek nesillere dünyayı nasıl bırakacağımızla ilgili bir misyonu var” dedi.

Editör: Semra Çakmak