20-23 Aralık tarihleri arasında İFM'de düzenlenecek olan Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi'ne katılacak olan Event GATES, fuarda intralojistik sektörü için yapay görme ile geliştirdiği İSG çözümlerini öne çıkaracak.

Fuarda sergileyecekleri çözümler hakkında açıklamada bulunan Event Gates Kurucu Ortağı Kerem Özsü şöyle konuştu:

"Zirvede, intralojistik için yapay görme ile geliştirdiğimiz İSG çözümlerimizi öne çıkarmayı planlıyoruz. Yakın zamanda otomotiv ana sanayi müşterilerimizden birinde yaygınlaştırması da yürütülen Akıllı Rampa Emniyet Sistemi çözümümüz, hem yükleme boşaltma alanlarındaki farklı riskleri kontrol ediyor hem de forklift - yaya yakınlaşmasına, aracı yavaşlatarak müdahale ediyor. Rampa emniyet sistemi, araçların branda ve lift master açık hareket etmesine engel oluyor, alandaki personelin baret ve fosforlu yeleklerini kontrol ediyor ve ihlalleri anlık olarak yetkililere iletiyor." 

VİNÇ EMNİYET SİSTEMİNİN ALMANYA'YA İLK İHRACATI GERÇEKLEŞTİ

"Forklift - yaya yakınlaşmasında, yayanın ayrıca kart gibi bir donanım taşımasına ihtiyaç kalmadan, kameralardan elde edilen görüntülerin gerçek zamanlı işlenmesi ile forklifte müdahale eden ve yavaşlatan forklift emniyeti çözümümüz, özellikle harici kameraların kullanımı ile kavşak ve elleçleme alanı gibi kör noktalarda yüksek güvenlik sağlıyor." diyen Özsü, "Vinç emniyet sistemimiz ise tepe vinçlerinde üst seviye emniyet sağlıyor. Vinç arabasına yerleştirilen kameralardan yükün çevresinde insan varlığını tespit eden sistem, özellikle yükün yerden kaldırılması ve indirilmesi aşamasında sıkışma gibi risklerin önüne geçiyor. Bu yıl Almanya’ya ilk ihracatını gerçekleştirdiğimiz vinç emniyet sistemimiz, otomotiv ve metal ana sanayi tarafından büyük ilgi görüyor." şeklinde konuştu.

PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI

2023 yılında gerçekleştirdikleri önemli lojistik projelerinden birinin, otomotiv ana sanayinde yaygınlaştırmasını tamamladıkları rampa emniyet sistemi olduğunu aktaran Özsü, projeyi şu sözlerle anlattı: 

"Günlük 500'ün üzerinde tırın yanaştığı boşaltma rampalarında her türlü detayı göz önüne alarak geliştirdiğimiz proje ile müşterimiz risk analizlerinde büyük ilerleme kaydetmenin yanı sıra, takip edilen ihlallerde %83’lük azalma yaşadı. Üretim yoğunluğundan dolayı dakikaların önemli olduğu rampalarda, verimlilikten ödün vermeden 7/24 otonom iş emniyeti sağlandı."

YENİ ÜRÜNLERİ İÇİN PATENT BAŞVURUSUNDA BULUNACAK

Yıl sonu hedefleri ve yeni dönem projeleri hakkında da konuşan Özsü, şunları söyledi:

"Avro bazında dört yıldır aralıksız büyüyoruz. Bu yıl iki önemli donanım geliştirme projesini tamamladık. Tasarımı ve yazılımı bize ait olan yeni IPIO ürünümüzün ilk partisi projelerde başarıyla devreye alındı. Önceki sürüme kıyasla çok üstün özelliklere sahip yeni model kapasite ve güvenilirlik artışı sağladı. Bunun dışında yurtdışında yürüttüğümüz pazarlama faaliyetleri meyvelerini vermeye başladı ve bu sene Avrupa’ya ilk ihracatımızı gerçekleştirdik. Yeni senede yurt dışında yeni sistem entegratörü ve distribütör iş ortakları edinmeye odaklanacağız. Ürün geliştirme planlarımız içerisinde ise, özellikle vinç emniyeti odağında patent başvuru yapmak üzere olduğumuz yeni çözümler bulunuyor. Bunları da önümüzdeki günlerde adım adım devreye aldıkça duyurmaya devam edeceğiz."