ISS Türkiye Teknik Hizmetler Genel Müdürü Dağhan Yalçın, “Dijitalleşme konusunda koronavirüs öncesinde sektördeki birçok ilki gerçekleştiren bir firma olarak, neredeyse bir yıl öncesinde hayata geçirdiğimiz ve beğeniyle karşılanan iş ortamı yönetimi IOT platformlarımızın yeni dönemde çok revaçta olacağını düşünüyoruz.” diyerek süreçle ilgili bilgiler verdi. 

OPERASYONUMUZU TALEPLERE GÖRE ŞEKİLLENDİRDİK 

42 bin çalışana sahip bir şirket olarak, dokunduğumuz tüm sektörlerdeki olumsuz etkileri birebir hizmet sektöründe de yaşadık. Temel olarak firmalar gider kalemlerini azaltma aksiyonu olarak aldıkları hizmetleri azaltmak veya kapanan bina/şubeleri nedeniyle tamamen sonlandırmak yollarını seçtiler. ISS olarak çok dinamik bir şekilde mecburen ciro ve karlılık gibi unsurları gözetmeksizin bu taleplere göre operasyonlarımızı şekillendirdik. Temel olarak devlet mekanizmasındaki teşvik süreçlerini kullanarak personellerimizin hak kaybına uğramaması ilk önceliğimiz oldu. Diğer tarafta sağlık sektöründe, 6 şehir hastanesi ve özel hastanelerle birlikte birçok noktada pandemi ile iç içe operasyonlar yürütmek durumunda kaldık. Özellikle koruyucu ekipman ve dezenfektan/kimyasal kullanımlarına bağlı karşılayamadığımız ciddi maliyetler oluşmasına rağmen, sosyal sorumluluk bilinciyle tüm hastanelerimizde müşterilerimizin de zor durumlarını gözeterek operasyonlarımızı kesintisiz sürdürdük.

IOT PLATFORMLARIMIZ YENİ DÖNEMDE REVAÇTA OLACAK 

ISS olarak, gelecek planlaması ve bütçe analizleri yapmak şirket DNA’mızda olan bir süreç. Hizmet sektörü faaliyetleri her zaman var olmak durumunda, bu noktada müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre şekil alma becerilerimizle bizlerde planlamalarımızı yapmaktayız. Dijitalleşme konusunda koronavirüs öncesinde sektördeki birçok ilki gerçekleştiren bir firma olarak, neredeyse bir yıl öncesinde hayata geçirdiğimiz ve beğeniyle karşılanan iş ortamı yönetimi IOT platformlarımızın yeni dönemde çok revaçta olacağını düşünüyoruz. Diğer tarafta enerji yönetimi modülleriyle entegre olan platformumuzun yine yeni dönemin gözde başlıklarından olan enerji tasarrufuna odaklanması da ayrı bir cazibe yaratmaktadır. Online eğitimler konusuna gelince, ISS içn zaten son 8 yıldır aktif kullanılan bir süreç olup, yeni dönemde sanal gerçeklik ortamlarında farklı uygulamalar ile çalışanlarımıza dokunuyor olacağız.

YENİ ÜRETİM VE TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI OLUŞACAK 

Bu süreç bize değişime ayak uydurmanın önemini öğretti diyebilirim. Çünkü tüm dünyanın 2020 yılının 2. çeyreğini neredeyse yüzde 15 küçülerek kapattığı bir dönemde, hızlı ve esnek şekilde hareket edebilen firmaların nasıl ayakta kaldıklarını görüyor olacağız. Biz kendi operasyonlarımızda firmamızın kabiliyetlerini bu manada çok canlı bir şekilde gözlemledik. Tabi diğer bir önemli kazanımda finansal olarak sağlam bir yapıya sahip olmanın sürdürülebilirlik açısından önemini bir kez daha anlamış oldum. Bu bahsettiğim konularda kuvvetli kasları olmayan firmaların kaybolduğu ve yeni trendlere göre hareket edebilen firmaların devam ettiği yeni bir serüven bizi bekliyor. Sosyal izolasyonun bir süre daha hayatlarımızda olduğu, yeni tüketim ve üretim alışkanlıklarının oluştuğu, yeni ürün ve pazarların oluştuğu bir dünya bizleri bekliyor. Sağlığımız yerinde olsun; gerisi tek kelimeyle heyecan verici.