21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK 21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK

Zorlu Enerji, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda şehirlerde karbon salımını azaltmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Zorlu Enerji’nin öncelikli yatırımlarından biri olarak elektrikli araç şarj istasyonu ağı ZES öne çıkıyor. Zorlu Enerji, ZES için şarj ağı işletmeci lisansını almak üzere başvuru yaptı ve başvurusu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylandı. Şarj Hizmeti Yönetmeliği kapsamında; Türkiye'de şarj ağı işletmeci lisansı verilen sayılı şirketler arasında yer alan Zorlu Enerji şirketi ZES Dijital Ticaret A.Ş. kendi elektrikli araç şarj istasyonlarını kurmanın yanında 49 yıl süreyle ülke genelinde şarj ağı işletmeciliğinde faaliyet gösterebilecek.

ŞARJ AĞI İŞLETMECİ LİSANSI, PAZAR YATIRIMLARINI HIZLANDIRACAK

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Zorlu Enerji Ticaret Genel Müdürü İnanç Salman, “ZES, sıfır emisyonlu kesintisiz ulaşım için 1.100’ü aşkın lokasyonda 1.900’e yakın istasyonda hizmet veriyor. Elektrikli şarj istasyonlarımızın sayısını da her geçen gün artırıyoruz. Attığımız tüm bu adımları pazarın sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için önemli buluyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz yıl özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla birlikte Türkiye’de toplam şarj ünitesi sayısının 3 bini bulduğunu görüyoruz. Bu lisanslama ile önümüzdeki süreçte elektrikli araç pazarında ciddi bir ivmelenme başlayacağı öngörülüyor. Zorlu Enerji olarak EPDK’dan aldığımız şarj ağı işletmeciliği lisansımız ile kendi şarj istasyonlarımızı kurmanın yanında sertifika vererek alt operatörlük sürecini de devreye alabilecek imkana sahip oluyoruz. EPDK'dan lisans almak isteyen firmalara tüm koşulları sağlayan KVKK uyumlu kendi platformumuzun kullanım lisansını vererek müşterilerine hizmet vermelerini sağlamayı planlıyoruz.’’  

“YURTDIŞINDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

ZES ile geleceğin yaşam tarzında başrole oturacak akıllı şehirler ve araçlar alanında çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Salman, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “ZES ile geleceğin yaşam tarzında başrole oturacak akıllı şehirler ve araçlar konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Enerjiyi dijitalleştirerek yönetme konusunda bir marka olma hedefimiz bulunuyor. Bu hedefimize ulaşabilmek için yazılım alanında da büyüyeceğiz. Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonu istasyon satışı işletmesi ve kurulumu faaliyetlerimizi ve bu konudaki projelerimizi Avrupa Birliği ve çevre ülkelere de taşıdık. Bugüne kadar Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İsrail, İtalya, Karadağ, Polonya ve Yunanistan’da şirketlerimizin kurulumunu tamamladık. Orta ve uzun vadeli projeksiyonumuzda, Avrupa’nın tamamına yayılmış ve belli bir pazar büyüklüğüne sahip elektrikli araç şarj istasyonu operatörü olmak var.”